Volledig scherm
Léon Kox met zoontje Jur als winnaar van de ED Lezerstour op de redactie in Eindhoven © FotoMeulenhof

Winnaar ED-Tourspel Léon Kox uit Duizel gaat nu ook zelf fietsen

EINDHOVEN - ,,Ik heb nu geen excuus meer. Ik zal zelf ook moeten gaan fietsen." Dat zei Léon Kox (48) uit Duizel op de redactie van het ED in Eindhoven. Daar nam de kersverse wethouder in de gemeente Eersel in het bijzijn van zoontje Jur een gloednieuwe Scultura 300-racefiets van Merida in ontvangst. 

Dat is de prijs die hoort bij de eerste plaats in de ED Lezerstour, het Tour de France-spel voor lezers van het ED en ed.nl. 

Van de ruim 3.000 deelnemers scoorde Kox met de door hem gekozen renners de meeste punten. Kox had vooraf niet alleen de verrassende Tourwinnaar Gerraint Thomas in zijn selectie opgenomen maar ook andere renners die heel veel punten scoorden, zoals Alaphilippe, Van Avermaet, Roglic, Froome, Dumoulin, Sagan. Ook wisselde hij snel gedurende de Tour enkele uitvallers tegen renners die vervolgens etappes wonnen, zoals Degenkolb en Démare. 

Over alle ADR-kranten in het zuiden van oosten van het land deden in totaal ruim 40.000 wielerliefhebbers mee aan het Tourspel van hun regionale krant. Kox zou in de totaalstand zevende zijn geworden. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven