Volledig scherm
'Piëta', beeld van Bert Staal. Hout en glas, 2017. Te zien tijdens de winterexpo in het centrum van Eindhoven. © Rens van Mierlo

Winter-expo Eindhoven met meer deelnemers

EINDHOVEN - Niet alleen de kunstenaars die lid zijn van KEK-040! doen dit jaar mee; de inschrijving is dit jaar nadrukkelijk open gezet voor 'Eindhoven Art 2017'.

Vorig jaar deden er 37 KEK-040!-kunstenaars mee aan de tentoonstelling tussen Kerst en Nieuwjaar. Nu zijn dat er meer dan 40. Er wordt werk getoond in de studio en het leslokaal van het Van Abbemuseum. Daarnaast zijn ook werken te zien in het Stadhuis en in het pand Molenveld, bij het Dela-gebouw. De titel van de presentatie is eveneens aangepast; was het vorig jaar nog het bijna onuitsprekelijke InBetweenChristmasandNewYear-expo, nu is gekozen voor ‘Eindhoven Art 2017’.

,,De tentoonstelling tijdens de feestdagen - als er veel mensen naar het centrum komen - is vooral bedoeld om duidelijk te maken dat beeldend Eindhoven zeker wat te bieden heeft, naast de designpoot”, aldus Marcus van Roode, voorzitter van het kunstenaarscollectief. In de toekomst moet de winterexpo een traditie worden, als het aan het bestuur van KEK040! ligt: ,,We gaan na deze editie in conclaaf met andere partijen in de stad, onder meer het Temporary Art Centre en MAD en de internationale kunstenaars in Eindhoven. Daar hebben we nu al contact mee, maar ik hoop dat we dat kunnen uitbouwen en echt een volwassen presentatie kunnen laten zien; die pretentie en potentie hebben we”, aldus Van Roode.

In het Van Abbemuseum is nu onder meer werk te zien van de niet-KEK-leden Bert Staal en Matty Christensen en van Chris en Jody Vingoe. In het stadhuis tonen drie internationale kunstenaars recent werk. Eindhoven Art 2017 wordt 27 december om 15 uur geopend in de studio van het van Abbemuseum door wethouder Mary-Ann Schreurs. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven