Volledig scherm
Witvoeter Agnes van de Ven bij het carnavalsmonumentje in het Park. © Miriam Van Den Nieuwenhof

Wit voetje uitgereikt aan Agnes van de Ven uit Nuenen

NUENEN - Je krijgt hem niet zomaar, de onderscheiding 'Het witte voetje'. Je moet je volgens de Nuenense oud-prinsen aantoonbaar positief dwèrs hebben getoond en door hen worden uitgekozen. Nuenens burgemeester Maarten Houben reikte zondag de oorkonde uit aan boerin Agnes van de Ven. 

De van oorsprong Nuenense maakt zich sterk voor het boerenbedrijf en vraagt aandacht voor de ellendige situatie waarin vele verkeren. Ze bevindt zich in goed gezelschap, 37 dwèrse 'Nuenensen' gingen haar voor en vele van deze witvoeters, vele oud-prinsen en tal van geïnteresseerden waren bij de uitreiking aanwezig.

Carnavals-monumentje

Aan de uitreiking ging een bloemenhulde vooraf. Prins Pretium, het Dispuut Oud Adjudanten en de oud-witvoeters legden bloemen bij het carnavals-monumentje in het Park. Ook werden er ludieke toespraken gehouden die zoals gewoonlijk vol zaten met steken onder water maar die toch vooral de nieuwe Witvoeter prezen voor haar inzet voor het boerenbedrijf. Zowel de oud-prinsen als de burgemeester gaven aan er trots op te zijn aan haar de onderscheiding te mogen uitreiken. Zelf vertelde Van de Ven trots te zijn op haar boerenbestaan en het witte voetje. De bijeenkomst werd traditioneel afgesloten met het hartstochtelijk meegezongen 'Ik heb u lief mijn Nuenen dwèrs'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven