Volledig scherm
PREMIUM
En Eindhovenaar heeft volgens het OM een vracht huurpanden gekocht met drugsgeld. © ANP XTRA

Witwasbedrag Eindhovense huurbaas stijgt naar ruim 24 miljoen

DEN BOSCH - Het bedrag dat het OM wil afpakken van een Eindhovense zakenman is afgelopen jaar opgelopen van 22 naar ruim 24 miljoen. De witwaszaak begon drie jaar geleden met zeven miljoen. Een einde van de zaak is nog lang niet in zicht.

De zaak richt zich tegen een Eindhovense ondernemer. In het verleden was hij eigenaar van de populaire, nu gesloten coffeeshop Grasshopper, daarna ging hij in onroerend goed. Hij heeft ruim zeventig huurpanden. Volgens het OM kocht hij die met criminele drugswinst. Daarom ligt er beslag op de huizen. De huur blijft echter binnenstromen en het OM telt die bij het oorspronkelijke bedrag van zeven miljoen. Met rente en andere winst erbij blijft het te ontnemen bedrag zo stijgen, het laatste jaar met ruim twee miljoen.

  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven