Wizzair maakte bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht naar Nederland meer uit te voeren.
Volledig scherm
Wizzair maakte bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht naar Nederland meer uit te voeren. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. 

De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor. 

 Volle busjes met seizoensarbeiders

Wizzair is zo'n beetje de enige maatschappij die nog vliegt op Eindhoven Airport.
Volledig scherm
Wizzair is zo'n beetje de enige maatschappij die nog vliegt op Eindhoven Airport. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

De vliegtuigen vanuit Oost-Europa zaten de afgelopen dagen vol met vooral aspergestekers en aardbeienplukkers voor met name Duitse bedrijven. De luchthaven worstelde aanvankelijk met het handhaven van de coronaregels op basis van de adviezen van het RIVM. De volle busjes met seizoensarbeiders rond de luchthaven zorgden het afgelopen weekend voor grote verontwaardiging op sociale media. Roemenië sloot de grenzen voor passagiers uit het buitenland al twee weken geleden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Wizzair vliegt nog wel naar Eindhoven vanuit Hongarije en Bulgarije. Maandag staan nu nog drie inkomende en drie vertrekkende vluchten op het schema van Eindhoven Airport: Londen, Sofia en Boedapest. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven