Volledig scherm
PREMIUM
Een maquette van mogelijke nieuwe gebouwen in de spoorzone/Fellenoord van Eindhoven. Met op de voorgrond de BunkerToren in aanbouw aan de Kennedylaan en middenachter de drie torens van plan District E voor het Stationsplein. © KCAP Architects & Planners/gemeente Eindhoven

‘Woningen Eindhoven niet alleen voor rijke Arabier’

EINDHOVEN - 30 procent sociale huurwoningen. Dat is het streven van de gemeente Eindhoven voor het gebied rond de Fellenoord en het station. Daar verrijzen ongeveer 6000 tot 7000 woningen de komende 20 jaar. Ook deze zogenaamde Internationale Knoop XL moet er niet alleen voor rijke Arabieren maar voor de gewone Eindhoven zijn.

Dat is een hoger percentage dan in de projecten die nu in de stad in voorbereiding zijn, zoals de Deken Van Somerenstraat, VDMA en District E. Die komen op zo'n 20 tot 25 procent woningen voor de kleinere beurs. De getallen voor de Fellenoord en omgeving worden de komende maanden opgenomen in de ontwikkelingsvisie voor het gebied. Die moet de gemeenteraad dan goedkeuren. Ook komt er waarschijnlijk een soort samenwerkingsverband met de provincie dat verder gaat dan de huidige samenwerkingsovereenkomst. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven