Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid de Boer directeur Woonbedrijf Eindhoven. © FotoMeulenhof

Woonbedrijf Eindhoven wil kosten drukken; duurzaamheid staat niet bovenaan prioriteitenlijst

EINDHOVEN - Om alle ambities voor nieuwbouw, verduurzaming en betaalbaarheid van de sociale huurwoningen te halen, moet corporatie Woonbedrijf flink aan de bak. De organisatie wordt afgeslankt, de kosten omlaag gebracht en de huuropbrengst gaat omhoog. En per jaar worden zo’n 160 woningen verkocht. 

Niet dat de zittende huurder meteen meer kwijt is per maand, maar als er een wisseling is van bewoner, stijgt de huur een paar procenten extra. Tegelijkertijd moeten de kosten die de organisatie Woonbedrijf per verhuurde woning maakt omlaag van 900 naar 800 euro. Dat kan vooral door bewoners meer online te laten regelen. Hoeveel banen daarbij op het spel staan is nog niet bekend. Directeur Ingrid de Boer hoopt dat ze kan besparen op loonkosten door natuurlijk verloop. ,,Maar ik sluit niet uit dat er ook gedwongen ontslagen vallen", zegt ze in een toelichting op het Ondernemingsplan 2019-2022.  

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6983 stemmen