Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners Jimmy Wingelaar en Frank Braat, en Alex Jansen en Angelique Bellemakers (vlnr) van Woonbedrijf op de Glaslaan in Eindhoven waar 20 circulaire sociale huurwoningen moeten verrijzen. © Woonbedrijf

Woonbedrijf gaat aan Glaslaan Eindhoven eerste circulaire sociale huurwoningen bouwen

EINDHOVEN - Woonbedrijf gaat nog dit jaar twintig volledig circulaire sociale huurwoningen bouwen aan de Glaslaan op Strijp-S in Eindhoven. Een team met de recyclebedrijven Baetsen en Van Liempd, bouwer VolkerWessels, architect Inbo en zes toekomstige bewoners gaat de plannen uitwerken. 

De woningen voor huishoudens van één tot vier personen worden gebouwd voor minimaal vijf jaar, onder de naam Glaskring. Daarbij gaat Woonbedrijf hergebruikte materialen gebruiken, of producten die later weer elders gebruikt kunnen worden. Zo verwerkt de woningcorporatie bijvoorbeeld hout uit de gesloopte woningen in de wijk Lijmbeek. Installaties, zoals de verwarming, worden waarschijnlijk geleased. 

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven