Het oude Grafisch Lyceum aan de Karel de Grotelaan/Humperdincklaan tijdens de sloop. Voor dit terrein, de naastgelegen voormalige Internationale School (niet op de foto) en het plein voor de winkels (onder) maakt Woonbedrijf met ontwikkelaar en aannemer Heijmans een woningbouwplan.
Volledig scherm
Het oude Grafisch Lyceum aan de Karel de Grotelaan/Humperdincklaan tijdens de sloop. Voor dit terrein, de naastgelegen voormalige Internationale School (niet op de foto) en het plein voor de winkels (onder) maakt Woonbedrijf met ontwikkelaar en aannemer Heijmans een woningbouwplan. © Woonbedrijf/Ronald Otter

Woonbedrijf werkt plan Humperdincklaan Eindhoven uit met Heijmans

EINDHOVEN - Het plan voor 500 woningen aan de Humperdincklaan-Karel de Grotelaan in Eindhoven wordt een samenwerkingsverband van corporatie Woonbedrijf met ontwikkelaar en aannemer Heijmans. Samen gaan ze sociale huurwoningen en huizen in het middensegment (huur en koop) bouwen ter waarde van zo'n 100 miljoen euro. 

Hoe en wat precies kan Woonbedrijf nog niet zeggen. De corporatie werkt al langer aan de plannen en heeft ook al eens een opzet met de buurt besproken. Tot nog toe zijn die plannen nog niet geconcretiseerd. Er zou onder meer een woontoren van 60 meter aan het Karel de Groteplein komen. 

En ook nu kan een woordvoerster niet meer zeggen over de uitwerking. Dat wordt nu de komende maanden met Heijmans aangepakt. Voor de nieuwbouw is het Grafisch Lyceum inmiddels afgebroken. De oude Internationale School aan de Humperdincklaan krijgt een tijdelijke invulling. 

De twee partijen willen hier ‘betaalbare woonruimte voor uiteenlopende doelgroepen’bouwen. Heijmans is geselecteerd ‘vanwege de uitvoerige kennis en ervaring die het bedrijf heeft met infrastructuur, ontwikkeling en bouwen onder één paraplu’. 

Eindhoven exterieur van oude internationale school aan de Humperdincklaan die tijdelijke bewoners krijgt. Ook gaan buurtbewoners er activiteiten organiseren
Volledig scherm
Eindhoven exterieur van oude internationale school aan de Humperdincklaan die tijdelijke bewoners krijgt. Ook gaan buurtbewoners er activiteiten organiseren © DCI Media

In samenwerking met indebuurt Eindhoven