Volledig scherm
© ANP

Wooniezie verwelkomt ook woningen van Woonbedrijf

EINDHOVEN - Vrijkomende huurwoningen van corporatie Woonbedrijf zijn vanaf donderdag 1 februari ook te vinden op de regionale site wooniezie.nl. Wie in aanmerking wil komen voor een Woonbedrijf-huis moet daar wel ingeschreven staan. 

De corporatie met ruim 30.000 woningen in de regio houdt dus wel vast aan het eigen woningtoewijzingssysteem op basis van inschrijfduur. Wie op een Woonbedrijf-woning klikt op wooniezie.nl wordt doorgeleid naar de site woonbedrijf.com

Dat heeft Woonbedrijf donderdag bekendgemaakt op wooniezie.nl. Eerder sloten al de corporaties Bergopwaarts, Compaen, Goed wonen, Helpt Elkander, Mooiland, 'Thuis, woCom, Wooninc, Volksbelang, Woonpartners en zorgaanbieder Savant Zorg aan. Met Woonbedrijf komt daar de grootste corporatie uit de regio bij. ,,Voor woningzoekenden in de regio is dat zeker prettig. Zij hebben nu nog meer woningen tot hun beschikking", aldus een woordvoerster van Woonbedrijf. 

De woningcorporatie linkt woningzoekenden vooralsnog door naar de eigen site. Daardoor heeft Woonbedrijf ook zeker geen last van de mogelijkheden tot fraude of beïnvloeding van het toewijzingssysteem die eind vorig jaar aan het licht kwamen. Binnenkort presenteren de corporaties die deelnemen de resultaten van een onderzoek naar de onvolkomenheden bij het toewijzen op basis van het principe  'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Bij Wooniezie wordt verder ook toegewezen op loting en inschrijfduur. Woonbedrijf houdt vast aan de inschrijfduur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven