Volledig scherm
PREMIUM
Angela Pijnenburg, bestuurder van Wooninc, werkt al ruim 33 jaar bij de woningcorporatie. © Foto van de Meulenhof/Kees Martens

Wooninc Eindhoven: 'Wij hebben meeste verstand van seniorenhuisvesting'

EINDHOVEN - Honderd jaar bestaat woningcorporatie Wooninc dit jaar. Althans, een van de voorgangers is in 1918 opgericht als 'Helpt U-zelf door samenwerking'. Bestuurder-directeur Angela Pijnenburg is éénderde van die tijd bij de sociale verhuurder werkzaam.

'De eerste leden van Helpt U-zelf legden dubbeltjes opzij om te sparen voor hun huisvesting. Zo begon het", vertelt Angela Pijnenburg (55). Daar kwam later Beter Wonen uit voort, de woningbouwvereniging die fuseerde met de christelijke Woningvereniging Patrimonium. Wooninc - toen nog Stichting Gemeenschappelijk Woningbeheer - was feitelijk niet meer dan de gezamenlijke beheersdienst. Het aantal verhuurde woningen is inmiddels verdubbeld, de christelijke signatuur verdwenen. ,,Vroeger was het nog wel belangrijk aan wie je welke woning verhuurde. Ik weet nog dat er bijvoorbeeld werd gezegd dat een woning beter niet aan bepaalde mensen verhuurd kon worden omdat die geen vitrages ophingen."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven