Volledig scherm
PREMIUM
Studietekeningen voor de plek aan de PSV-laan in Eindhoven waar nu het Eurobuilding staat, het gele kantoorgebouw waar Ziggo/Vodaphone zetelt. Dat pand wordt deels gesloopt. Naast het PSV-stadion zou een toren van 90 meter verrijzen met daarnaast twee lagere blokken. Dit zijn schetsen, hoe de gebouwer er uit moeten gaan zien, is nog niet zeker. Op de tekening rechtsboven zijn ook schetsen van de drie blokken te zien die Stadionkwartier BV daar zou willen bouwen. © Interesting Vastgoed

Woontorens aan spoor in Eindhoven schieten uit de grond

EINDHOVEN - De komende jaren schieten de woningbouwcomplexen langs het spoor in Eindhoven uit de grond. Zo verrijst er binnen enkele jaren naast het PSV-stadion een 90 meter hoge toren.  

Meest opvallende onderdeel van de plannen voor het gele Eurobuilding naast het Philips Stadion is dat nu onderzocht wordt of het gebouw deels afgebroken kan worden. Daarmee wil projectontwikkelaar Toon de Koning van Stadionkwartier BV ruimte maken voor een fikse toren. Die staat nu op 90 meter ingetekend, maar eigenlijk zouden de plannenmakers het liefst naar 120 meter gaan. Dat vindt de gemeente echter te gortig. 

  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven