Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Wrakingskamer: Geen vooringenomenheid in moordzaak Pistone

DEN BOSCH - De voorzitter van het gerechtshof die de zaak behandelt tegen de verdachten van de moord op Ernesto Pistone, kan gewoon het proces afmaken. Advocaat Serge Weening wilde haar maandagochtend weg hebben omdat ze volgens hem bevooroordeeld is.

De wrakingskamer van de rechtbank oordeelde maandagmiddag dat van vooringenomenheid geen sprake is. De zaak tegen de vier verdachten dient in hoger beroep bij het hof. Eerder werden drie verdachten veroordeeld tot achttien jaar cel. De vierde kreeg achttien jaar plus nog een jaar extra vanwege verboden wapenbezit.

Drugscrimineel Ernesto Pistone werd op 27 februari 2014 in Eindhoven doodgeschoten. Zijn vrouw Toos van V. is een van de vier verdachten. Zij zou de moord samen met haar minnaar Jeffrey E. beraamd hebben. De twee andere verdachten, Fatih M. en Serdar A., zouden de moord hebben uitgevoerd. In het politie-onderzoek dat tot deze conclusies leidde, speelde telefoonverkeer een grote rol. De politie tapte gesprekken tussen Van V., E en twee andere telefoons. Die waren op de dag van de moord gekocht door de twee andere verdachten en ook aanwezig op de plaats van de moord. Maar advocaten van deze twee verdachten stellen dat de aanwezigheid van de telefoons, niet bewijst dat de verdachten zelf ook op de moordplek waren, waar geen ander bewijsmateriaal voor hun mogelijke aanwezigheid is gevonden. Weening, advocaat van Fatih M., maakte maandag uit vragen van de voorzitter van het Hof op, dat zij ervan uitgaat dat de telefoons daadwerkelijk door de verdachten zijn gebruikt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven