Volledig scherm
De zonne-auto © Flickr Solar Team Eindhoven

Zeer soepel begin voor Solar Team Eindhoven, op kapotte trailer na

DALY WATERS - Na ruim 300 kilometer door de Australische Outback heeft de trailer van het Eindhovense Solar team het begeven. Vermoedelijk is er water in de tank terecht gekomen. Verder kon het haast niet soepeler gaan.

Terwijl zonne-auto Stella Vie soepel door de Outback raast, staat de trailer met panne naast de weg. De trailer is de afgelopen twee maanden gebruikt om kampeerspullen te vervoeren. Vermoedelijk is er een jerrycan met water, die eerder werd gebruikt als ballast in de zonne-auto, in de tank van de auto gegooid.

Desalniettemin gaat Eindhoven lekker in de race om het wereldkampioenschap voor zonne-auto's. De auto moest uiterlijk om 17.15 uur stoppen en had nog een paar seconden op de teller en nog slechts een tiende procent batterij voordat de auto uit zou vallen.

Vlak na de start haalde het team de Blue Cruiser van de Duitse concurrent Bochum in. Vlak daarna werd ook Sun Swift ingehaald. Solar Team Eindhoven ligt ruim op kop. Maar volgens Bram Lomans is het nog geen reden voor feest. ,,Het gaat om meer dan als eerste finishen. De meeste punten verzamel je met onderdelen die de auto beoordelen op gebruiksgemak en hoe je hebt gereden."

De auto moet dus vooral zo praktisch en efficient mogelijk zijn. Het kamp staat op een half uur rijden voor Daily Waters in Noord Australië.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven