Volledig scherm
PREMIUM
Leden van het Vlaamse Agoria-solarteam vieren de overwinning in de Challenger Class in Adelaide. foto Brenton Edwards/AFP © AFP

Zege kan Solar Team Eindhoven nauwelijks ontgaan

World Solar ChallengeEINDHOVEN - Het moet gek lopen, wil het Solar Team Eindhoven vrijdag géén winnaar worden van de World Solar Challenge in Australië. Tegelijkertijd heeft het uitvallen van de twee andere Nederlandse teams diepe indruk gemaakt op de Eindhovense studenten.

Het Eindhovense team van auto Stella Era doet mee in de Cruiser Class, terwijl de door pech uitgevallen teams van Delft en Twente en ook het team van Groningen deelnemen in de Challenger Class. In die klasse kwam het Agoria Solar Team van de KU Leuven donderdag als eerste over de finish in Adelaide. 

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven