Volledig scherm
Foto ter illustratie © Eldridge Pentury

Zes maanden cel geëist tegen stalker uit Eindhoven

DEN BOSCH/EINDHOVEN - Tegen een 32-jarige man uit Eindhoven is een celstraf van zes maanden geëist, waarvan twee voorwaardelijk. Ook werd hem een contactverbod met zijn moeder, ex-vriendin en haar ouders opgelegd. Voor het bezit van twee imitatiepistolen werd een celstraf van 12 dagen geëist met aftrek van het voorarrest.

De Eindhovenaar zou de laatste maanden stelselmatig zijn moeder, ex-vriendin en haar ouders belagen met berichten en telefoontjes. Volgens zijn advocaat, Laura van Rosendaal, klopt dit. ,,Mijn cliënt en zijn ex-vriendin hebben een dochter. Ondanks een omgangsregeling heeft hij haar al twee jaar niet meer gezien", zei ze tijdens de zitting in de rechtbank van Den Bosch.

De Eindhovenaar is psychisch ziek door het gemis en probeert op allerlei manieren te achterhalen hoe het met zijn dochter gaat. Ook met zijn moeder mag de verdachte geen contact meer opnemen hetgeen voor hem moeilijk te bevatten is. ,,Juist met haar wil hij praten over het gemis van zijn dochter", geeft Van Rosendaal aan.

Bij een huiszoeking werden ook een gasdrukpistool en een alarmpistool aangetroffen. De man zou deze in het bezit hebben om zichzelf te beschermen. Van Rosendaal: ,,Vijf jaar geleden is mijn cliënt dusdanig mishandeld dat hij hier een hersenbeschadiging aan heeft overgehouden. De wapens had hij voor het geval hij weer belaagd zou worden."

De officier van justitie eist voor het bezit van de imitatiewapens een gevangenisstraf van 12 dagen, met aftrek van het voorarrest.

Uitspraak over twee weken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8897 stemmen