Volledig scherm
Dimenco uit Veldhoven heeft een nieuw soort 3D-monitor ontwikkeld voor simulated reality. © archief Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zeven start-ups uit Brainport Eindhoven naar CES Las Vegas

EINDHOVEN - Vijftig innovatieve Nederlandse start-ups, waaronder zeven uit de Brainportregio, presenteren zich in januari op een van de grootste techbeurzen van de wereld Consumer Electronics Show in Las Vegas in Amerika. 

Ze reizen mee in het kielzog van Constantijn van Oranje, speciaal afgezant van TechleapNL (voorheen Startup Delta) dat startende bedrijven steunt en helpt doorontwikkelen. 

De start-ups zijn geclusterd rondom vijf thema's, de toekomst van; energietransitie en e-mobiliteit, stadsleven,  consumentenelektronica, levenswetenschappen en de toekomst van educatie. Vanuit regio Brainport gaan zeven innovatieve bedrijven mee, te weten; 

Incooling, gevestigd op de High Tech Campus, dat computerservers in datacenters kan koelen onder andere met behulp van vloeibare CO2 (koolstofdioxide, red.) Vanuit de Automotive Campus Helmond is XYZ Dynamics vertegenwoordigd. Het maakt assen voor grotere voertuigen die bijvoorbeeld een dieselbusje hybride kunnen maken. AirBliss+ uit Eindhoven maakt slimme luchtfilterende maskers in de strijd tegen vervuilde lucht.  Directe spin-off van Philips Morphotonics uit Veldhoven, wil de op de CES de nieuwste van de nieuwste cleanroom faciliteiten die het ontwikkelt laten zien.  Microsure uit Eindhoven heeft de Musa op de markt gebracht, een precisierobot voor de meest recente operatietechnieken, instrumenten en uitrustingen in de operatiekamer. Voor patiënten met wonden die niet willen genezen is de elektronische pleister van Plasmacure  op de markt. En als zevende, Dimenco, de Veldhovense pionier in 3D-technologie en displays  voor de zakelijke markt. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven