Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant zien nu grote uitstroom van coronapatiënten

EINDHOVEN - De corona-afdelingen van de ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant stromen leeg. In een week tijd daalde het aantal opgenomen patiënten van 96 naar 65. En op de intensive cares van 28 naar 21.

 1. Aan elk bezoek hield ik een boos en beroerd gevoel over
  PREMIUM
  Column

  Aan elk bezoek hield ik een boos en beroerd gevoel over

  Een collega schreef onlangs dat BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) zo'n beetje het meest ondankbare baantje is dat er bestaat. Mensen op straat aanhouden of corrigeren, beboeten, identiteitsbewijzen controleren, allemaal niet fijn om te doen. Maar ik zou er een ander baantje tegenover willen stellen, dat in mijn ogen heel wat vervelender is, namelijk dat van deurwaarder. Dat beroep is nog harder en ingrijpender voor de mensen die er mee te maken krijgen.
 2. ‘Coded Club’ bedenkt ‘levende spellen’ voor bedrijven en hun personeel

  ‘Coded Club’ bedenkt ‘levende spellen’ voor bedrijven en hun personeel

  EINDHOVEN - Start up ‘Coded Club’ wil een nieuwe hype aan het bewezen concept van escape rooms toevoegen: de Coded Game. Vanuit Eindhoven ontwerpt Coded Club games voor organisaties die hun klanten of bezoekers een nieuw soort ervaring willen bieden. Het bedrijf heeft zijn start aan escape rooms te danken, maar oprichters Anke van Vark en Anne Veenstra gooiden dat systeem open. Ze bedenken games zonder “room” en zonder “escape”. “Met onze spellen willen we spelenderwijs kennis en kunde overbrengen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven