Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA/Koen Suyk

Ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant zijn financieel gezond

EINDHOVEN/HELMOND - De vier ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant staan er financieel goed voor. Dat blijkt uit onderzoek van accountantskantoor BDO, dat jaarlijks de 64 algemene ziekenhuizen van Nederland onderwerpt aan een ‘financiële stress-test’. 

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven noteert in de nieuwste lijst, gebaseerd op de jaarverslagen over 2018, een vierde plaats. Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en Eindhoven behaalt de vijfde plaats, de St. Anna Zorggroep in Geldrop komt op plaats zeven. Deze drie ziekenhuizen verbeteren zich ten opzichte van de vorige ranglijst over 2017. Het Catharina stond toen op zes, het MMC op veertig en St. Anna op zestien. 

 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen