Volledig scherm
PREMIUM
Alle ziekenhuizen in de regio Zuidoost-Brabant melden meer incidenten met agressie tegen verplegend personeel en artsen (foto ter illustratie). © Getty Images

Ziekenhuizen zien agressie tegen personeel toenemen

EINDHOVEN - Ziekenhuispersoneel in Zuidoost-Brabant heeft in in toenemende mate te maken met agressie. Een aantal ziekenhuizen treft extra maatregelen.

Quote

Incidenten buiten het ziekenhuis worden heftiger en die heftigheid en emoties komen dus ook bij ons naar binnen.

Woordvoerster Máxima Medisch Centrum (MMC)

Alle vier ziekenhuizen in deze regio - Elkerliek, Máxima Medisch Centrum (MMC), Catharina en Sint Anna - melden op verzoek van ED meer incidenten met agressie tegen verplegend personeel en artsen. Een woordvoerster van het MMC (Eindhoven en Veldhoven) wijt de toename aan ’de verharding van de maatschappij’. ,,Incidenten buiten het ziekenhuis worden heftiger en die heftigheid en emoties komen dus ook bij ons naar binnen.” Bij het MMC zien ze met name ook een toename van verbale agressie. Het ziekenhuis neemt vooralsnog geen extra maatregelen.

Bij het Eindhovense Catharina Ziekenhuis steeg het aantal meldingen van fysiek geweld van 17 vorig jaar naar 26 dit jaar tot nu toe. Naast de reguliere veiligheidsmaatregelen heeft het ziekenhuis het onderwerp ’agressie’ nu ook toegevoegd als vast onderdeel van het kennismakingsprogramma voor nieuwe medewerkers. ,,We willen zoveel mogelijk bewustwording creëren”, aldus een zegsman.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven