KLM-purser Marloes van der Meijs zong voor haar passagiers 'When will I see you again' van The Three Degrees en ging viraal.
Volledig scherm
KLM-purser Marloes van der Meijs zong voor haar passagiers 'When will I see you again' van The Three Degrees en ging viraal. © Facebook Marloes van der Meijs

Zingende stewardess gaat viraal en krijgt persoonlijk bedankje van Three Degrees

BREDA - Bloednerveus en met het hart in de keel pakte KLM-purser Marloes van der Meijs (53) uit Breda woensdag de microfoon om de passagiers van vlucht KL 461 op haar eigen manier te bedanken en - voorlopig - vaarwel te zeggen. En waarmee kon dat passender dan met When will I see you again, de hit van The Three Degrees.

Intussen is haar optreden viraal gegaan en heeft ze duizenden reacties gekregen uit de hele wereld. Waaronder een wel héél bijzondere: die van een van de Degrees, de nu 71-jarige Helen Scott. Die stuurde een appje zowel naar de KLM als naar Van der Meijs persoonlijk, om haar te bedanken voor het feit dat ze een nummer  van de legendarische soulband ten gehore had gebracht. ‘Een prachtige vertolking’ noemt Scott het optreden van de Bredase stewardess, die de KLM complimenteert met deze ‘uitzonderlijke werkneemster’.

Tekst gaat verder onder het beeld.

Marloes van der Meijs kreeg een privé-berichtje van Helen Scott, een van The Three Degrees. De zangeres bedankte haar voor haar vertolking van het wereldberoemde ‘When will I see you again’ tijdens vlucht KL641 van Amsterdam naar Tel Aviv.
Volledig scherm
Marloes van der Meijs kreeg een privé-berichtje van Helen Scott, een van The Three Degrees. De zangeres bedankte haar voor haar vertolking van het wereldberoemde ‘When will I see you again’ tijdens vlucht KL641 van Amsterdam naar Tel Aviv. © Marloes van der Meijs
Helen Scott, een van The Three Degrees, complimenteerde de KLM met haar ‘exceptional employee’ Marloes van der Meijs, nadat die haar eigen vertolking van ‘When will I see you again’ zong tijdens vlucht KL641 van Amsterdam naar Tel Aviv.
Volledig scherm
Helen Scott, een van The Three Degrees, complimenteerde de KLM met haar ‘exceptional employee’ Marloes van der Meijs, nadat die haar eigen vertolking van ‘When will I see you again’ zong tijdens vlucht KL641 van Amsterdam naar Tel Aviv. © Marloes van der Meijs

 Coverbandje

,,The Three Degrees, dat is echt uit mijn jeugd, daar keek ik enorm tegenop. Ik zing al dertig jaar in een coverbandje en heb veel van hun nummers gedaan", vertelt Van der Meijs, die nog steeds een beetje beduusd is door de storm van reacties. Want het lag helemaal niet in haar bedoeling om viral te gaan zegt ze. ,,We plaatsen wel vaker leuke dingen die tijdens een vlucht gebeuren online. Maar dat is meer voor familie, vrienden, voor de KLM. Zo was dit ook bedoeld.”

Het idee om te zingen kwam bij Van der Meijs op toen ze zich aan het voorbereiden was op haar vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Gezien de coronacrisis een van de laatste vluchten die ze voorlopig waarschijnlijk zou maken. ,,Ik wilde gewoon iets extra's doen. Bedacht me: wat kan ik nou doen als Marloes? Ik kan zingen.” 

Tekst gaat verder na video.

Quote

Ik was héél zenuwach­tig, had mijn hart in mijn keel zitten.

Marloes van der Meijs, KLM-purser

Hyper

Dus waar Van der Meijs normaliter haar passagiers bedankt aan het eind van de vlucht besloot ze dat nu zingend te doen. ,,Ik was héél zenuwachtig, had mijn hart in mijn keel zitten.” Maar ze deed het. Met als gevolg een filmpje dat viraal ging en een telefoon die bijna uit elkaar spatte van alle berichten die ze kreeg. ,,Ik heb mijn telefoon op een gegeven moment uitgezet, want ik werd er helemaal hyper van. En ik moest ook nog terugvliegen.”

Quote

Dit was eenmalig. Iets wat recht uit mijn KLM-blau­we hart kwam.

Marloes van der Meijs, KLM-purser

Haar retourtje Amsterdam-Tel Avis is voorlopig haar laatste vlucht. ,,Er gaat nog wel een aantal vluchten, maar voorlopig ben ik vrij. Geen idee wanneer ik weer word opgeroepen, het zijn onzekere tijden", aldus Van der Meijs, die parttime vliegt en daarnaast als fotografe bruidsreportages maakt. Van optreden in de cabine gaat ze geen gewoonte maken. ,,Dit was eenmalig. Iets wat recht uit mijn KLM-blauwe hart kwam.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven