Zoektocht naar derde sportvisser uit Heeze gestaakt, twee lichamen vrijgegeven

VideoHEEZE - Burgemeester Paul Verhoeven van Heeze-Leende is aangeslagen door het droeve nieuws over de drie sportvissers uit Heeze, onder wie een 79-jarige vader en zijn 51-jarige zoon. ,,Het is een vreselijk incident. Er heerst grote verslagenheid in het dorp. Dit grijpt iedereen behoorlijk aan."

Volledig scherm
Bij Neeltje Jans is zondagavond het bootje geborgen waarmee de drie Brabantse sportvissers zijn verongelukt. © Roland de Jong

Verhoeven neemt maandagochtend contact op met de familie van de drie mannen, om hen ondersteuning te kunnen bieden. De burgemeester werd zondagochtend al op de hoogte gesteld door zijn collega-burgemeester van Veere. De zoekactie naar de derde visser is gestaakt wegens invallende duisternis.

De namen van de drie slachtoffers zijn bekend, aldus Verhoeven. ,,Maar eerst moet volledige identificatie plaatsvinden, voordat we die prijsgeven. En laten we hopen dat het derde slachtoffer snel gevonden wordt."

Zondagmorgen werd het eerste lichaam gevonden, van de 51-jarige. Later die dag werd in het wrak -dat inmiddels gevonden was- een tweede stoffelijk overschot aangetroffen. Het ging om het lichaam van de 79-jarige vader.

Quote

Het wrak staat rechtop, als een dobber, in het water

Een schipper van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)

De drie mannen waren zaterdagochtend de Noordzee opgegaan, maar hun bootje en ook de twee stoffelijke overschotten werden aan de andere kant van de Oosterscheldekering gevonden. Volgens een woordvoerster van de politie is het schip vermoedelijk tegen een pijler aangebotst, stuurloos geraakt en vervolgens op de Oosterschelde terechtgekomen. Het water in de stormvloedkering heeft een groot verval. ,,Levensgevaarlijk als je daar met je boot in terechtkomt", aldus de woordvoerster. 

Een schipper van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Dordrecht meldde via Twitter dat de bemanning van een kustwachtvliegtuig een wrak heeft gevonden. De coördinaten wijzen op een plek ten oosten van het eiland Neeltje Jans, aan de Oosterschelde-kant van de Roompotsluis. ,,Het wrak staat rechtop, als een dobber, in het water.''

Zie ook: De vangst van vrijdag ligt nog in de vriezer

Volledig scherm
De trailer waarop het bootje lag. © Marieke Mandemaker
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen