Een impressie van het vernieuwde Stadhuis in Eindhoven. Op het dak komen nagenoeg zeker duidelijk zichtbare zonnepanelen op verhogingen. Over de exacte uitvoering wordt nog nagedacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het vernieuwde Stadhuis in Eindhoven. Op het dak komen nagenoeg zeker duidelijk zichtbare zonnepanelen op verhogingen. Over de exacte uitvoering wordt nog nagedacht. © Impuls/Gemeente Eindhoven

Zonnepanelen op Stadhuis Eindhoven is hele puzzel, symposium moet hulp bieden

EINDHOVEN - Het Stadhuis van Eindhoven krijgt niet alleen zonnepanelen, ook komen er planten op te staan, liefst zo dat het vanaf het Stadhuisplein zichtbaar is. Omdat er nog wat technische problemen zijn, vraagt het consortium Impuls dat de gemeentelijke gebouwen opknapt en verduurzaamt, hulp van de branche tijdens een mini-symposium eind augustus. 

Belangrijkste vraag die beantwoord moet worden tijdens de zogenaamde Krachtvoer-sessie is hoe het glazen dak in het Stadhuis open kan blijven. Daardoor komt nu het daglicht op de verdieping van de raadszaal terecht. Dat moet zo blijven. ,,We zoeken een manier om dat atrium open te houden. Daarvoor stellen we ons open op”, aldus Alex Hesling, directeur van Impuls, de groep van verschillende bedrijven die de klus klaart.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven