Volledig scherm
PREMIUM
De zorgsector kampt met gebrek aan personeel. © Foto ANP/Koen Suyk Beeldbewerking: Lars Smook

Zorg Brabant vestigt hoop op zij- en herinstromers

EINDHOVEN - De zoektocht naar mensen die in de zorgsector zouden willen werken gaat de komende weken in een hogere versnelling met open dagen op scholen en zorginstellingen. Maar omdat ook andere sectoren aan schoolverlaters trekken, zoals techniek en logistiek, gaat de zorg zich deze week ook meer richten op her- en zij-instromers. Mensen die eerder de zorgsector verlieten of die nu een andere baan hebben maar open staan voor een overstap.

Dat zegt Marlous van Os, coördinator van het ‘Ik Zorg’-contactpunt in Eindhoven. Landelijk zijn er veertien van deze contactpunten. Samen dragen zij de actie ‘Ik Zorg’ waarmee minister Hugo de Jonge (VWS, Gezondheidszorg) probeert meer mensen naar de zorgsector te lokken. Ik Zorg presenteert zich de komende weken ook op scholen in de regio.

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven