Stockfoto ter illustratie
Volledig scherm
Stockfoto ter illustratie © Thinkstock

Zorgaanbieder Virenze, ook in Eindhoven, in geldnood

EINDHOVEN - Zorginstelling Virenze zit in grote geldproblemen. Het bedrijf heeft uitstel van betalingen aangevraagd bij de rechter, om een faillissement te voorkomen. Kinderen en jongeren in de regio Eindhoven die cliënt zijn van Virenze blijven verzekerd van hulp, belooft de gemeente Eindhoven.

Virenze is een zorgaanbieder die geestelijke gezondheidszorg biedt aan volwassenen en kinderen. De zorg die ze aan kinderen biedt, wordt betaald door gemeenten. Met onder meer Eindhoven, Nuenen, Son en Breugel, Waalre en Geldrop-Mierlo heeft ze hiervoor contracten afgesloten. In Eindhoven krijgen nu ruim honderd jongeren en kinderen hulp van Virenze. ,,Ze hebben die hulp gewoon nodig", aldus een woordvoerster van wethouder Jannie Visscher (Jeugdzorg, SP). ,,Die blijven ze voorlopig ook gewoon krijgen van medewerkers van Virenze." Op dit moment onderzoekt de bewindvoerder een mogelijke doorstart. ,,Mocht de nood aan de man komen en het bedrijf gaat failliet, dan zorgen wij met Virenze en andere zorgaanbieders dat er voor die kinderen een oplossing komt."

Interne omstandigheden

Medewerkers van Virenze in Eindhoven werken (naast andere zorgaanbieders) vanuit het Centrum voor Gezondheid Klein Tongelre aan de Insulindelaan. De geldproblemen bij het bedrijf zijn volgens de gemeente Eindhoven het gevolg van 'specifieke interne omstandigheden' bij Virenze.

De rechtbank in Maastricht heeft woensdag surseance verleend aan Virenze Riagg bv. Virenze heeft 30 vestigingen in heel Nederland die elk worden ondersteund door het hoofdkantoor in Gronsveld. Eind vorige maand meldde Dagblad de Limburger al dat Virenze zoveel verlies maakt dat andere zorgaanbieders werken aan een overname van haar activiteiten in Limburg. In Zuid-Limburg is Virenze heel groot, met 1900 jeugdige cliënten. De gemeente Maastricht is met de bewindvoerder in gesprek om te zorgen dat zij hulp blijven krijgen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven