Volledig scherm
PREMIUM
EINDHOVEN - Een deel van de appartementen aan de Aalsterweg 137 wordt bewoond door cliënten van Samen Verder. © FotoMeulenhof

Zorgaanbieder wint kort geding tegen budgetplafond Eindhoven

EINDHOVEN - Thuiszorg Samen Verder uit Helmond heeft een kort geding tegen de gemeente Eindhoven gewonnen. Dit betekent dat zijn beschermd wonen-locatie aan de Aalsterweg in Eindhoven voorlopig is gered. De rechter zet een streep door het budgetplafond en de tariefskorting die Eindhoven eind vorig jaar doorvoerde.

De gemeente gaat in hoger beroep. Beschermd wonen is een vorm van zorg die Eindhoven financiert voor in totaal 14 regiogemeenten. Omdat de kosten sterk stegen, voerde de gemeente eind vorig jaar zorgbudgetplafonds en lagere tarieven door. Voor andere zorgaanbieders heeft de uitspraak geen gevolgen, aldus de gemeente. Zij hebben de bezuinigingen eerder niet aangevochten bij de rechter en moeten hier nu mee dealen. Dat betekent dat sommigen inmiddels aan hun plafond zitten en geen nieuwe cliënten meer mogen aannemen.

  1. Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok
    PREMIUM

    Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok

    RECENSIE - Een opera als geen ander. Zo mag je Einstein on the Beach van Philip Glass gerust noemen. Geen clichématig klef verhaaltje in aria’s en duetten, maar een koor dat notennamen en cijfers zingt, vaak in onnavolgbaar hoog tempo en moordende afwisseling. Daarachter elektronische orgels die de snelheid nog opdrijven met pompende baslijnen en hoog wervelende slingers van tonen. Als rustpunt dienen kalm voorgedragen teksten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven