Kerstsfeer bij verpleeg- en verzorgingshuis Floriaan in Bladel. Voor bezoekers gelden ook met Kerstmis duidelijke regels en afspraken.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerstsfeer bij verpleeg- en verzorgingshuis Floriaan in Bladel. Voor bezoekers gelden ook met Kerstmis duidelijke regels en afspraken. © Bert Jansen/DCI Media

Zorgcentra staan voor een duivels kerstdilemma; ‘gaan bezoek en veiligheid wel samen?’

Kerstmis is dit coronajaar voor zorginstellingen een duivels dilemma. Hoe hou je corona buiten de deur en gun je bewoners toch hun familiebezoek?  Het kan, maar met de nodige mitsen en maren. ,,Maar wat je ook doet, je doet altijd iets verkeerd". 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven