Volledig scherm
© Menno Boon

Zorgen CDA Eindhoven over Stichting Cultuur

EINDHOVEN - De CDA-fractie in de Eindhovense gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de problemen bij de Stichting Cultuur Eindhoven. De partij heeft vragen gesteld aan het college van B en W over die problemen.

Aanleiding daarvoor is een verhaal over de Stichting Cultuur in het ED van maandag. Daarin werd gemeld dat er inmiddels al vier mensen bij deze vorig jaar opgerichte stichting zijn vertrokken, de helft van het aantal werknemers. Drie medewerkers werden gedwongen op te stappen, een vierde vertrok uit solidariteit.

"Wij hebben de uitvoering van ons cultuurbeleid in handen van deze stichting gelegd," zegt CDA-raadslid Christo Weijs. "Dan moeten we er wel van uit kunnen gaan dat het daar ook in goede handen is. Kennelijk zijn er vraagtekens bij. Daarom willen wij van het college weten wat er precies aan de hand is."

Klokkenluidersregeling
Het CDA-raadslid vraagt zich daarnaast ook af of de gemeentelijke klokkenluidersregeling van toepassing is op deze stichting, waar voornamelijk (gedetacheerde) oud-ambtenaren werken. "Als ik in de krant lees dat de regels daar niet goed uitgevoerd zijn, dan vind ik dat de gemeenteraad daar meer van moet weten, mogelijk via die regeling."

Ook het Ouderenappel Eindhoven heeft inmiddels schriftelijk om opheldering over de kwestie gevraagd aan B & W. Het CDA stelt de kwestie dinsdagavond, aan het begin van de raadsvergadering, aan de orde.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven