De Eindhovense burgemeester John Jorritsma tijdens een recente persconferentie.
Volledig scherm
De Eindhovense burgemeester John Jorritsma tijdens een recente persconferentie. © Kees Martens/DCI Media

Zorgen om sport en cultuur in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense burgemeester John Jorritsma (VVD) reageert met gemengde gevoelens op de inhoud van het nieuwe Brabantse coalitieakkoord, blijkt uit zijn schriftelijke reactie donderdagavond. Zorgen zijn er bij Jorritsma over de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen op sport en cultuur.  

,,Beide vormen levensaders van een samenleving”, wijst de Eindhovense burgemeester in diplomatieke bewoordingen de nieuwe provinciebestuurders terecht. Veel van wat er in Eindhoven aan cultuursubsidies wordt uitgegeven, gebeurt op basis van cofinanciering met provinciale subsidies. Wat de gevolgen daarvoor zijn van de provinciale bezuinigingen, is nog niet duidelijk. De zorgen van Jorritsma hebben met name betrekking op deze onderbreking van die continuïteit.

Nader oordeel 

Jorritsma signaleert daarnaast wel dat er sprake is van continuïteit bij het provinciebestuur als het gaat om de plannen om de verkeersproblemen rondom Eindhoven op te lossen, bijvoorbeeld door nieuwe wegen aan te leggen of bestaande wegen te verbreden, en wat betreft alle bouwplannen rondom station Eindhoven Centraal in het prestigieuze plan Eindhoven XL.

Overigens laat de Eindhovense burgemeester weten dat het college van B en W na grondige bestudering en analyse van het Brabantse coalitieakkoord na deze eerste, globale reactie nog met een ‘nader oordeel’ zal komen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven