Het Maxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven
Volledig scherm
PREMIUM
Het Maxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven © ANP

‘Zorgen over corona in ziekenhuizen, ook uitbraak bij MMC in Veldhoven’

EINDHOVEN - Ziekenhuizen in Brabant nemen extra maatregelen om nieuwe corona-uitbraken te voorkomen. Het aantal bezoekers wordt vanaf nu strenger gecontroleerd en patiënten en medewerkers worden vaker getest. Woensdag werd er bij het Catharina Ziekenhuis voor de tweede keer een uitbraak van corona vastgesteld. Ook het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven heeft vorige week een uitbraak gehad, zo laat het desgevraagd weten.

 1. Nieuwsoverzicht | Ziekenhuis onderzoekt vijf sterfgevallen na corona-uitbraak - Militairen vrijgesproken van misbruik
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Ziekenhuis onderzoekt vijf sterfgeval­len na corona-uit­braak - Militairen vrijgespro­ken van misbruik

  Het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven gaat onderzoek doen naar vijf recente sterfgevallen op de afdeling hartchirurgie. Afgelopen week werd de afdeling getroffen door de Britse variant van het coronavirus. Drie militairen zijn vandaag vrijgesproken van een zedendelict met een collega-cadet. Volgens de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem is er onvoldoende bewijs. Verder stijgt het aantal aangiftes tegen staalgigant Tata Steel en de identiteit van de achtergelaten gehandicapte jongen is bekend. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.
 2. PSV is de grote verliezer na een mooie, meeslepende en tóch nog meedogenloze avond
  PREMIUM
  Video

  PSV is de grote verliezer na een mooie, meeslepen­de en tóch nog meedogenlo­ze avond

  Een sportieve dood in een veilig voelende haven deed heel PSV donderdagavond enorm veel pijn. Het Europese avontuur zit erop en na zes weken tussen verval en opgang lijkt nu elke kans op een prijs weg. De ploeg zat na 88 minuten op rozen tegen Olympiakos, maar moest in de slotfase tóch nog capituleren. Genoeg kansen voor een 3-0, maar het werd 2-1. Einde verhaal in de Europa League.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Ongeneeslijk zieke Souf kan zijn geluk niet op: twee ton opgehaald voor #doessouf
  Play

  Ongenees­lijk zieke Souf kan zijn geluk niet op: twee ton opgehaald voor #doessouf

 2. Landelijk protest tegen sluiting sportscholen: 'We willen opkomen voor gezondheid van onze sporters'
  Play

  Landelijk protest tegen sluiting sportscho­len: 'We willen opkomen voor gezondheid van onze sporters'