Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Renate Richters (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zorgwethouder Eindhoven: geen geld om nieuw beleid terug te draaien

EINDHOVEN - Het gaat mogelijk tot eind dit jaar duren voordat Eindhoven de ruim 200 bezwaren tegen haar nieuwe beleid voor huishoudelijke hulp heeft afgehandeld. Veel politieke partijen maken zich zorgen over de gevolgen van dit beleid. Zorgwethouder Renate Richters zegt dat ze geen geld heeft om het terug te draaien.

De enige belofte die ze dinsdagavond in de raadscommissie wilde doen was dat de gemeente voortaan bij (een deel van de bijna 5.000) cliënten thuis gaat controleren of zorgbedrijven hun werk wel goed doen of niet. ,,Het  beleid terugdraaien leidt tot hogere kosten. En hoe gaan we dat dan betalen?", zei Richters tegen oppositiepartij SP, die dit onderwerp op de raadsagenda had gezet. Richters wees erop dat de gemeente fors moet bezuinigen, ook op zwaardere vormen van zorg.

 1. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
  In memoriam

  Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

  Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen