Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Renate Richters (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zorgwethouder Eindhoven: geen geld om nieuw beleid terug te draaien

EINDHOVEN - Het gaat mogelijk tot eind dit jaar duren voordat Eindhoven de ruim 200 bezwaren tegen haar nieuwe beleid voor huishoudelijke hulp heeft afgehandeld. Veel politieke partijen maken zich zorgen over de gevolgen van dit beleid. Zorgwethouder Renate Richters zegt dat ze geen geld heeft om het terug te draaien.

De enige belofte die ze dinsdagavond in de raadscommissie wilde doen was dat de gemeente voortaan bij (een deel van de bijna 5.000) cliënten thuis gaat controleren of zorgbedrijven hun werk wel goed doen of niet. ,,Het  beleid terugdraaien leidt tot hogere kosten. En hoe gaan we dat dan betalen?", zei Richters tegen oppositiepartij SP, die dit onderwerp op de raadsagenda had gezet. Richters wees erop dat de gemeente fors moet bezuinigen, ook op zwaardere vormen van zorg.

  1. Sneeuwbal in Eindhovense coalitie wordt steeds groter: tussenbalans in rapportcijfers
    PREMIUM
    Analyse

    Sneeuwbal in Eindhoven­se coalitie wordt steeds groter: tussenba­lans in rapportcij­fers

    EINDHOVEN - Over een paar weken zitten de zes Eindhovense wethouders een jaar op het doorgaans zo comfortabele pluche in het Eindhovense stadhuis. Tijd voor een tussenbalans: hoe doen ze het, in deze coalitie van links - GroenLinks en PvdA - en rechts - VVD en CDA? Komen ze hun beloftes bij de start van deze coalitie na, of hoever zijn ze daarmee op weg? Hoe verloopt de samenwerking? En waar zou het anders of beter moeten?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven