Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Archieffoto

Zuidzorg en Zorgmed mogen van gemeente Eindhoven niet zeggen dat hulp wordt ingekort

EINDHOVEN - Duizenden ouderen, gehandicapten en chronisch zieken in Eindhoven krijgen door de bezuinigingen van de gemeente straks nog maar anderhalf uur huishoudelijke hulp per week. Alleen mogen ze dat zelf niet weten.

,,Eigenlijk vragen ze ons om tegen onze cliënten te liegen. Ik ben hier zó kwaad over", zegt een medewerkster van Zuidzorg. De gemeente voert sinds 1 januari een bezuiniging door op de huishoudelijke hulp: een aantal taken mogen hulpen niet langer uitvoeren. Met ingang van 1 januari is begonnen met de 'herindicatie' van alle bijna vijfduizend Eindhovense cliënten. De gemeente gaat daarbij uit van een 'leefbaar huis', ze stelt niet langer vast hoeveel uren hulp men krijgt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven