Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Archieffoto

Zuidzorg en Zorgmed mogen van gemeente Eindhoven niet zeggen dat hulp wordt ingekort

EINDHOVEN - Duizenden ouderen, gehandicapten en chronisch zieken in Eindhoven krijgen door de bezuinigingen van de gemeente straks nog maar anderhalf uur huishoudelijke hulp per week. Alleen mogen ze dat zelf niet weten.

,,Eigenlijk vragen ze ons om tegen onze cliënten te liegen. Ik ben hier zó kwaad over", zegt een medewerkster van Zuidzorg. De gemeente voert sinds 1 januari een bezuiniging door op de huishoudelijke hulp: een aantal taken mogen hulpen niet langer uitvoeren. Met ingang van 1 januari is begonnen met de 'herindicatie' van alle bijna vijfduizend Eindhovense cliënten. De gemeente gaat daarbij uit van een 'leefbaar huis', ze stelt niet langer vast hoeveel uren hulp men krijgt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sneeuwbal in Eindhovense coalitie wordt steeds groter: tussenbalans in rapportcijfers
    PREMIUM
    Analyse

    Sneeuwbal in Eindhoven­se coalitie wordt steeds groter: tussenba­lans in rapportcij­fers

    EINDHOVEN - Over een paar weken zitten de zes Eindhovense wethouders een jaar op het doorgaans zo comfortabele pluche in het Eindhovense stadhuis. Tijd voor een tussenbalans: hoe doen ze het, in deze coalitie van links - GroenLinks en PvdA - en rechts - VVD en CDA? Komen ze hun beloftes bij de start van deze coalitie na, of hoever zijn ze daarmee op weg? Hoe verloopt de samenwerking? En waar zou het anders of beter moeten?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven