Gebied rondom Al-Fourqaan moskee afgezet.
Volledig scherm
Gebied rondom Al-Fourqaan moskee afgezet. © Jurriaan Nolles / ED

Zwarte hekken rondom Al-Fourqaan moskee in Eindhoven: ‘We zijn niet bang, wel zenuwachtig’

videoEINDHOVEN - De gemeente Eindhoven heeft maandagmiddag de straten rondom de Al-Fourqaan moskee afgezet met hekken. Pegida Nederland mag tussen 18.30 uur en 20.00 uur onder strikte voorwaarden demonstreren op het parkeerterrein aan de Otterstraat. De moskee zelf is afgezet met zwarte hekken.

Burgemeester Jorritsma heeft samen met de politie de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Naast de hekken is er ook cameratoezicht en worden de loopstromen begeleid. De politie is ter plekke aanwezig en zal de situatie monitoren. 

In onder andere Tilburg en Enschede zijn in het verleden zulke demonstraties uit de hand gelopen. Enkele moslims die maandagmiddag bij de Al-Fourqaan moskee stonden gaven aan niet bang te zijn, maar wel zenuwachtig.

Tegendemonstratie

Antifascisten Eindhoven (AFA) heeft een tegendemonstratie aangekondigd. Deze begint op de hoek van de Pastoor Petersstraat en de Kruisstraat. Zondagavond werd er bij de moskee al een kleine manifestatie gehouden.

Ruim zestig demonstranten toonden met bloemen en stoepkrijt aan dat ze niets willen weten van anti-islam demonstranten. ,,We willen laten zien dat heel veel mensen solidair zijn met moslims. We willen hier een heg van solidariteit en liefde creëren’', zeiden de organisatoren.

Bekijk hier beelden van de manifestatie zondagavond 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven