Leerlingen van De Korenaar luisteren in het zwemstadion in Eindhoven naar de uitleg van Jos de Greef van de Eindhovense Reddingsbrigade.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van De Korenaar luisteren in het zwemstadion in Eindhoven naar de uitleg van Jos de Greef van de Eindhovense Reddingsbrigade. © Rene Manders/DCI Media

Zwemdiploma op basisschool geen vanzelfsprekendheid meer: reden genoeg voor ’zwemfeestje’ in Eindhoven

EINDHOVEN - Sinds het schoolzwemmen is afgeschaft, is een zwemdiploma bij het verlaten van de basisschool geen vanzelfsprekendheid meer.  Ook in Eindhoven blijken steeds minder kinderen volledig zwemvaardig. Reden genoeg voor het ’grootste zwemfeestje van Nederland’ in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

Lenn (9) en Tijn (10), leerlingen van de Eindhovense basisschool De Korenaar, hebben deze dinsdagmiddag volop plezier in het 50-meterbad van het zwemstadion. Ze hebben zojuist van Jos de Greef van de Eindhovense Reddingsbrigade een korte introductie in het reddingszwemmen gehad. Zwemmen doen de twee ’best wel heel vaak’, vertelt Lenn, in het bezit van diploma's A en B. ,,Een of twee keer per maand, meestal in het Ottenbad. Het is gewoon fijn spelen in het water.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven