Volledig scherm
© Activision

Al 50.000 valsspelers verbannen uit Call of Duty Warzone

Call of Duty Warzone-producent Activision heeft een update gedeeld over de maatregelen tegen valsspelers in hun spel en laat weten inmiddels al meer dan 50.000 accounts permanent te hebben verbannen.

In een verklaring heeft Activision laten weten al vanaf de release hard op te treden tegen spelers die de regels binnen Call of Duty Warzone overtreden. Zo heeft de ontwikkelaar een beveiligingsteam in dienst dat 24 uur per dag, zeven dagen in de week gamedata monitort om potentiële hackers op te sporen. Deze maatregelen hebben tot het moment van publicatie al geleid tot meer dan 50.000 permanente verbanningen.

Activision hoopt op deze manier waarschijnlijk haar community tevreden te stellen, na enkele negatieve berichten de afgelopen tijd. Zo werd er onder andere bericht over het laatste Warzone-toernooi, dat overspoeld zou zijn met hackers en spraken enkele grote namen, zoals Nadeshot in onderstaande video, binnen de scene zich al negatief uit over de maatregelen tegen valsspelen van het bedrijf.