Defusekids verslaat Team THRLL en treft PSV Esports in finale Dutch League

Dutch LeagueHet is Defusekids gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de Nederlandse League of Legends-competitie, de Dutch League. In de halve finale zette het team Team THRLL met 2-0 opzij waardoor een rematch tegen PSV Esports in de eindstrijd op het programma staat.

De Dutch League krijgt de finale die iedereen vooraf had verwacht. Het team dat vorig seizoen ieder mogelijk toernooi won (Defusekids) treft het kersverse team van PSV Esports, dat amper een half jaar bestaat. Saillant detail is het feit dat PSV dit seizoen slechts één keer verloor, uitgerekend van Defusekids.

Ondanks een stroef seizoen staat Defusekids toch in de finale van de Dutch League. Na het eerdere verlies tegen PSV moest het team dat in 2019 zo dominant was zich tegen Team THRLL plaatsen voor de finale. Dat lukte met verve, want door twee games te winnen was er uiteindelijk geen derde meer nodig.

De uitslag doet vermoeden dat Defusekids het makkelijk had, maar Team THRLL streed voor wat het waard was. Vooral in de tweede game leek het er even op dat ze Defusekids tot een beslissende derde game konden dwingen, maar uiteindelijk werd het toch 2-0. Achteraf was Defusekids-speler Chapapi kritisch en meldde hij dat er nog veel te verbeteren was richting de finale.

De finale van de Dutch League wordt op dinsdag 31 maart vanaf 19:00 uitgezonden op het Twitch-kanaal van Gamelux.

Defusekids verslaat Team THRLL in de Dutch League en plaatst zich zodoende voor de grote finale op 31 maart.
Volledig scherm
Defusekids verslaat Team THRLL in de Dutch League en plaatst zich zodoende voor de grote finale op 31 maart. © META