Esportsorganisaties OpTic en Envy fuseren voor Call of Duty League
Na maanden van speculatie zijn twee grote esportsorganisaties, OpTic Gaming en Team Envy, gefuseerd om deel te nemen aan de grootste Call of Duty-competitie ter wereld. De fusie volgt nadat OpTic Gaming-directeur Hector ‘H3CZ’ Rodriguez al ruim een jaar heeft aangegeven dat hij ontevreden was met zijn voormalige partner, de esportsorganisatie NRG.
Het gerucht dat de twee organisaties gingen fuseren ging al sinds eind augustus rond, en het leek een kwestie van tijd voor de kogel daadwerkelijk door de kerk was. Dat het niet meer goed zou komen tussen H3CZ en NRG was duidelijk. NRG besloot uiteindelijk de wens van H3CZ om zich af te splitsen van de organisatie niet in de weg te staan en sloot een contract met H3CZ, waardoor de eigenaar zes maanden kreeg om een nieuwe organisatie te vinden die wilde samenwerken met OpTic, maar tot op heden wilde dit niet lukken en bleven OpTic Gaming en NRG samen.
Team Envy biedt uitkomst
In samenwerking met Team Envy-eigenaar Mike ‘hastr0' Rufail is er eindelijk een einde gekomen aan de soap rondom OpTic Gaming. De twee organisaties slaan de handen ineen om tijdens de Call of Duty League (CDL) een superteam neer te zetten. Beide teams hebben nu een plekje in de CDL in bezit. Dat betekent dat een van de twee plekken verkocht kan worden. Dat zal de vernieuwde organisatie een enorm financieel voordeel opleveren, want de plekken werden in 2019 al verkocht voor 25 miljoen dollar.
OpTic gewilde naam
Het is niet de eerste keer dat OpTic van eigenaar wisselt. H3CZ verkocht de naam van de organisatie eerder aan Immortals Gaming Club, en vormde een nieuwe organisatie, genaamd Chicago Huntsmen. Later kocht H3CZ de naam weer terug in samenwerking met NRG, en veranderde de Chicago Huntsmen naar OpTic Chicago. Het team gaat vanaf nu dankzij de fusie met Team Envy door het leven als OpTic Texas.
Bekijk onze video’s over Esports:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze gamestreamers op Twitch moet je kennen
-
E_Oranje opent nieuwe thuisbasis op KNVB Campus met gelijkspel tegen Noorwegen
De Nederlandse FIFA-internationals hebben een nieuwe thuisbasis gekregen op de KNVB Campus in Zeist. De eerste interland tegen Noorwegen vanuit de nieuwe gameroom eindigde in een 3-3 gelijkspel. -
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen. -
Wereldkampioenschap één tegen één League of Legends in Berlijn
De internationale Red Bull Solo Q-finale wordt dit jaar georganiseerd in Berlijn. De twintig beste spelers ter wereld nemen het op 4 en 5 december tegen elkaar op in de BMW Welt. -
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
Carla (59) en twee andere familieleden bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van oom Henk. Een erfenis kan je leven veranderen. In deze serie deelt elke week iemand zijn of haar verhaal.
-
6 tips
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
-
-
-
Natus Vincere wint laatste Counter-Strike-toernooi 2021
Het Oost-Europese Natus Vincere heeft het laatste Counter-Strike: Global Offensive-toernooi van 2021 gewonnen. In de finale was het team met 2-1 te sterk voor het eveneens Oost-Europese Gambit. Daarmee is Natus Vincere onbetwist het beste team van het jaar. Sterspeler s1mple won de prijs voor meest belangrijke speler. -
PREMIUM
Fabels over gameverslaving en geweld ontkracht: 'Gamen is juist goed voor je'
Het lichtpuntje in donkere coronatijden was voor veel jongeren het flikkerende scherm dat hun opmars in Fortnite volgt. Intussen zit immers een hele generatie massaal aan het onlinevertier: bijna 90 procent van de kinderen uit de lagere school gamet regelmatig. Maar maken videospelletjes agressief, lui of dom? Zijn ze verslavend? Of maken ze onze kinderen vingervlug en slim? Zijn games misschien inzetbaar in de klas? Of op kantoor of de werkvloer?