Defusekids is zonder overwinningen uitgeschakeld op EU Masters. Het Nederlandse team verloor woensdagavond opnieuw van alle tegenstanders in hun groep.
Volledig scherm
Defusekids is zonder overwinningen uitgeschakeld op EU Masters. Het Nederlandse team verloor woensdagavond opnieuw van alle tegenstanders in hun groep. © Riot Games

Nederlanders strijdend ten onder op groot internationaal League of Legends-toernooi

Het is Defusekids niet gelukt een comeback te realiseren tijdens EU Masters. Het volledig Nederlandse team kon de score van 0-3 in het League of Legends-toernooi niet meer ombuigen en ging nogmaals drie keer ten onder. Met de 0-6-score is Defusekids nu uitgeschakeld.

Defusekids ligt eruit bij EU Masters, een groot internationaal League of Legends-toernooi. Na drie nederlagen in de eerste ronde van de groepsfase kwamen daar gisteravond nog eens drie verliezen bij. Met deze score is het Nederlandse team uitgeschakeld zonder overwinningen te behalen.

Op EU Masters spelen teams in groepen van vier twee keer tegen elkaar. Afgelopen week verloor Defusekids al eenmaal van tegenstanders LDLC OL, Vodafons Giants en Ago Rogue. Gisteravond kregen ze tegen ieder team kans op revanche, maar het mocht niet baten. De teams uit Frankrijk, Spanje en Polen waren allen voor de tweede maal te sterk.

Trots overheerst

Ondanks de puntloze uitschakeling zijn er ook positieve zaken te melden. Defusekids-coach Fayan ‘Gevous’ Pertijs meldt op Twitter dat het ‘vuur’ binnen het team ietwat uitdoofde in de groepsfase, terwijl dit in de kwalificatieronde wel aanwezig was. Desalniettemin zegt hij ook tevreden te zijn met wat Defusekids bereikt heeft en hoe het met zijn beperkingen om is gegaan.

Defusekids-eigenaar Filip Langerock is ook trots en vindt dat Defusekids opnieuw zwaar boven zijn niveau heeft gespeeld. Ook vraagt hij zich publiekelijk af waarom esports in de Benelux maar niet van de grond komt.