Nederlandse League of Legends-coach Joey ‘YoungBuck' Steltenpool  loopt play-offs Europese competitie mis.
Volledig scherm
Nederlandse League of Legends-coach Joey ‘YoungBuck' Steltenpool loopt play-offs Europese competitie mis. © Riot Games

Nederlandse League of Legends-coach loopt play-offs Europese competitie mis

LECHet is coach Joey ‘YoungBuck' Steltenpool niet gelukt om zich met Excel Esports te plaatsen voor de play-offs van de Europese League of Legends-competitie (LEC). Komend weekend is de laatste speelronde van het reguliere seizoen, maar Excel ligt te ver achter.

Voorafgaand aan het seizoen was de kersverse coach van Excel Esports vastberaden om de play-offs te halen. Het doel op de langer termijn is om in 2021 het WK League of Legends te bereiken met zijn team. Onze landgenoot komt na het eerste seizoen van een koude kermis thuis, want de zevende plaats op de ranglijst is niet genoeg om mee te doen met de eindronde.

Met zeven overwinningen in 16 wedstrijden is de achterstand van Excel Esports op Rogue (dat wel mee mag doen aan de play-offs) niet meer te overbruggen. In theorie kunnen beide teams dit weekend nog gelijk komen, maar omdat Rogue dit seizoen twee keer van Excel won, is inhalen onmogelijk. Bij een gelijke stand geeft onderling resultaat namelijk de doorslag.

Nederlandse spelers wel succesvol

In tegenstelling tot de coach hebben de enige twee Nederlandse spelers in de LEC de play-offs wel bereikt. Fabian ‘Febiven' Diepstraten en Dan ‘Dan Dan' Le Compte hebben zich met Misfits Gaming geplaatst voor de eindronde van de Europese competitie. Het zal er komend weekend nog om spannen waar het team precies eindigt, want momenteel delen ze de vijfde plaats met Rogue met een score van 9-7. Door onderling resultaat in het voordeel van Rogue eindigt dat team bij een gelijke stand dus boven Misfits.

Uitslagen LEC speelronde 8:

Vrijdag 20 maart

Schalke 04 vs Misfits Gaming 1-0
Origen vs Team Vitality 1-0
Excel Esports vs Fnatic 0-1
MAD Lions vs SK Gaming 1-0
G2 Esports vs Rogue 1-0

Zaterdag 21 maart:

MAD Lions vs Misfits Gaming 1-0
SK Gaming vs Origen 0-1
Schalke 04 vs Team Vitality 1-0
G2 Esports vs Excel Esports 1-0
Fnatic vs Rogue 1-0