-
Receptenwedstrijd
Mr No Meat maakt derde vegan recept voor de strijd om het lekkerste gerecht: vegan roti
Het derde restaurant dat meedoet in de vegan receptenwedstrijd is Mr No Meat in Down Town Gourmet Market aan de Smalle Haven. Dit restaurant maakte nog niet zo lang geleden een 180-graden-switch van alleen maar vlees naar helemaal geen vlees meer. Kok Maurice de Joode kon niet meer slapen van de vegan recepten die door zijn hoofd spookten. Een ervan: vegan roti.Eindhoven -
PREMIUM
‘Piet Friet’ is ziek, maar niet bang om dood te gaan: ‘Misschien moet ik het onbekende maar omarmen’
EINDHOVEN - Piet Friet, Stamppiet en Pierre Camembert. Onder allerlei namen kookte Piet Bergman (48) uit Eindhoven de gekste gerechten bij culturele evenementen. Door blaaskanker heeft hij echter niet lang meer te leven. ,,Ik weet niet wat hierna komt. Het zal er in ieder geval niet slechter op worden.”Eindhoven -
indebuurt.nl
Pasen 2023: hier in Eindhoven schuif je aan voor een paasontbijt of paasbrunch
Paaseieren zoeken, gezellig samenzijn met familie en lekker eten… nog even en dan is het Pasen. Wil je buiten de deur eten tijdens de paasdagen? Bij deze Eindhovense zaken kun je terecht voor een paasontbijt of -brunch.Eindhoven -
PREMIUM
Eindhovense jongens winnen goud met hun limoncello: ‘En binnenkort een alcoholvrije variant’
EINDHOVEN - ,,Onze klanten en wijzelf wisten het natuurlijk al lang, maar het is leuk om het door een deskundige jury bevestigd te krijgen.” Harrie Vet en Nick van den Nieuwenhof wonnen goud in de IWSC (International Wine and Spirit Competition) met hun Limoncello Che Dona Luce.Eindhoven -
PREMIUM
Restaurants in Eindhoven met foie gras op de kaart krijgen bezoek van demonstranten
EINDHOVEN - Bij restaurants in Eindhoven wordt zaterdag gedemonstreerd omdat ze foie gras op de menukaart hebben staan. Actiegroep Active for Justice is tegen het voeren onder dwang van ganzen en eenden om vervolgens te eindigen als luxe hap op een bord. Een aantal restaurants in Eindhoven biedt deze ganzenleverpaté nog aan.Eindhoven
-
Receptenwedstrijd
Receptenwedstrijd voor het lekkerste vegan recept gaat tweede week in: Gado Gado van restaurant Fuso
De strijd om het lekkerste (vegan) recept is begonnen. Duurzaam leven kan goedkoop door plantaardig te eten. Om dat te promoten daagt klimaatburgemeester Judith Lammers restaurants uit hun recept te mailen naar 1Aarde040@gmail.com. Elke week komt er een nieuw recept online. De lezers kunnen het maken en later stemmen op de lekkerste.Eindhoven -
indebuurt.nl
Thuisbezorgd.nl Awards: dit zijn de tien beste bezorgrestaurants van Eindhoven
De Thuisbezorgd Awards 2022 zijn uitgereikt en daar zijn ook de tien beste restaurants van Eindhoven bekendgemaakt. Benieuwd welke Eindhovense zaken in de prijzen zijn gevallen? Lees dan even verder.Eindhoven -
indebuurt.nl
Slecht weer? 9 x bij deze Eindhovense terrassen zit je droog
Het is lente en dat betekent: tijd voor het terrasseizoen! Maar die eerste voorjaarsdagen wil het weer nog niet echt meewerken. Dan maar een overdekt plekje opzoeken. Bij deze Eindhovense terrassen plof je neer, ook als het regent.Eindhoven
-
PREMIUM
Jip (27) was autoverkoper, maar wilde zijn oude liefde terug: hij wordt eigenaar van restaurant De Zwaan in Son
SON EN BREUGEL - Op zijn 15e begon Jip van Odenhoven (27) met een bijbaantje in café-restaurant De Zwaan in zijn woonplaats Son, waarna hij direct zijn studie accountmanager inruilde voor een horeca-opleiding. Vanaf zondag is hij officieel de nieuwe eigenaar van de ‘huiskamer van Son’. ,,Ik ben erachter dat ik niet per se de horeca superleuk vind, maar gewoon De Zwaan.”Son en Breugel -
PREMIUM
Een pizza uit een automaat, smaakt dat een beetje? ‘Te zacht, te zout en te duur’
EINDHOVEN - Het is midden in de nacht en je hebt zin in een warme pizza? Een nieuwe automaat aan de Aalsterweg in Eindhoven biedt uitkomst. Bij de Resto’Clock pizzakiosk kun je kiezen uit vier smaken. Maar is het een beetje te eten?Eindhoven -
Receptenwedstrijd
Sticky Mushrooms van Bar Bistro Calypso
De strijd om het lekkerste (vegan) recept is begonnen. Klimaatburgemeester Judith Lammers daagt restaurants uit hun recept te mailen naar 1Aarde040@gmail.com. Elke week komt er een nieuw recept online. De lezers kunnen het maken en later stemmen op de lekkerste.Eindhoven -
PREMIUM
De ‘catch of the day’, zo op het bord bij Merlin Seafood
Bij het visrestaurant Merlin Seafood Bar aan het Stationsplein in Eindhoven draait alles om vis. De naam is een samenvoegsel van het Franse ‘Mer’ en Linda, de eigenaresse. Linda Rovers koos voor een combinatie van restaurant, winkel en webshop.Eindhoven -
PREMIUM
Nieuw grandcafé in Eindhovense Lichttoren: vijf horecaondernemers samen aan de slag
EINDHOVEN – Er komt opnieuw een horecazaak in de Lichttoren in Eindhoven. Ergens eind mei opent Grandcafé De Lichttoren de deuren. Vijf horeca-ondernemers, onder wie Tom van Brussel van ’t Lempke en de Roast Club, blazen het restaurant nieuw leven in.Eindhoven
-
PREMIUMReceptenwedstrijd
Welk restaurant maakt het lekkerste vegan gerecht? ‘Meest eenvoudige manier om duurzaam te leven’
EINDHOVEN – Het stoffige imago is er wel vanaf. Sterker nog: vegan eten is hip en trendy. De Eindhovense klimaatburgemeester Judith Lammers houdt onder de plaatselijke horeca een wedstrijd voor het beste plantaardige recept. Op ED.nl kunnen lezers vervolgens op hun favoriet stemmen.Eindhoven -
PREMIUM
Biergarten opent binnenkort op Strijp-S in Eindhoven
EINDHOVEN – Het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoven heeft er binnenkort een nieuwe publiekstrekker bij. Biergarten is de naam van het horecaconcept dat naar Eindhoven komt en in Rotterdam al tien jaar succes boekt.Eindhoven -
PREMIUM
Een luxe interieur maar geen kok: nieuw Marokkaans restaurant in Eindhoven na ruim een jaar nog niet open
EINDHOVEN – Een luxueus verbouwd Marokkaans restaurant in Eindhoven zoekt al meer dan een jaar een chef-kok. Bab Mansour, zoals de nieuwe eettent in de Kruisstraat heet, is daarom nog altijd niet geopend. Voor uitbater Mohamed Azarfane dringt de tijd: ,,Waar ben ik aan begonnen?”Eindhoven -
indebuurt.nl
Nieuwe restaurants en winkels: deze zaken openden afgelopen tijd in Eindhoven
Nieuwe restaurants, die wíl je natuurlijk uitproberen. En nieuwe winkels, daar móet je ook echt een kijkje nemen. Het liefst als allereerste natuurlijk. Tip: met onze hotspotalert blijf je op de hoogte van de nieuwste zaken in Eindhoven. Toch wat gemist? Geen zorgen, we praten je even bij.Eindhoven
-
PREMIUM
Charme van De Zwaan zien we aan tafel en op het bord niet terug
Café-restaurant De Zwaan wordt al 200 jaar de gezelligste ‘huiskamer’ van Son genoemd. In de tijd dat de stoomtram tussen Veghel en Eindhoven tufte, was het ook nog een tramstation. Nu nog steeds een plek om met een drankje en hapje tot rust te komen. Zonder hoogstandjes.Son -
indebuurt.nl
Un, dos, tres: er komt een nieuwe tapasbar in Eindhoven en dit is wanneer
Een tafeltje vol met Spaanse gerechtjes zetten en daar dan samen van proeven met vrienden. Ben je een liefhebber van tapas? Goed nieuws, want er opent een nieuwe tapasbar in Eindhoven.Eindhoven -
indebuurt.nl
Leuk volgens de dames van Waar Eindhoven Eet: 'Dit verborgen pareltje ligt net buiten het centrum'
Waar in Eindhoven moet je echt zijn geweest? Dat kunnen de locals natuurlijk het beste vertellen. Deze week delen Isabelle, Rian en Laura van het Instagramaccount Waar Eindhoven Eet hun favoriete spots in Eindhoven.Eindhoven
-
Restaurant Piet Hein Eek open ondanks faillissement, zoektocht naar nieuwe exploitant
EINDHOVEN - Ondanks een faillissement draait het restaurant van ontwerper Piet Hein Eek op Strijp-R in Eindhoven voorlopig door.Eindhoven -
PREMIUM
Rijsttafel halen bij Mei Wah in Eindhoven is verleden tijd: ‘Het voelt toch alsof we gasten in de steek laten’
EINDHOVEN – Na 57 jaar gaat Chinees restaurant Mei Wah eind maart stoppen met afhaal- en bezorgmaaltijden. Ook neemt het restaurant afscheid van menu’s met klassiekers naar de geheime recepten van de familie Yuen. Het team in de keuken richt zich voortaan op authentiek Chinees eten met een eigentijdse twist.Eindhoven -
PREMIUM
Restaurant en hotel Piet Hein Eek failliet: ‘Het is een bijzonder heftige en uitdagende tijd’
EINDHOVEN - Het restaurant en hotel van ontwerper Piet Hein Eek op Strijp-R in Eindhoven zijn failliet verklaard. Na een duik in de cijfers is Eek tot de conclusie gekomen dat het hem niet gaat lukken om de schuld weg te poetsen die is ontstaan tijdens corona.Eindhoven -
PREMIUM
Van 2 euro tot 3,50: zoveel betaal je voor een biertje tijdens carnaval in Brabant
De hamvraag voor veel carnavalsvierders: hoeveel cash geld neem ik mee voor een middag of avond hossen? Vasthouden aan hetzelfde budget van vorig jaar zal een lastige klus zijn. Zo’n beetje alles is fors duurder geworden, ook alcoholische versnaperingen. Handig om te weten: hoeveel betaal je voor een biertje in verschillende gemeenten in Brabant?Oirschot
-
indebuurt.nl
Johan nam de bekendste frietzaak van Eindhoven over: 'De standaard ligt heel hoog'
Sinds 5 januari 2022 runnen Johan en Jolanda van den Broek Friture Martin Zwerts aan de Boschdijk, samen met hun kinderen Cas en Femke. Daarvoor was de frietzaak ruim zeventig jaar lang in handen van de familie Zwerts. Totdat frietbakker Martin Zwerts eind 2021 met pensioen ging en het stokje aan hen doorgaf. Hij overleed in juli 2022.Eindhoven -
PREMIUM
De grens over voor boodschappen? Drank en drogistenspul ‘scheelt de helft’ in Duitsland
HAMONT-ACHEL/STRAELEN - Zo'n vijftig mensen reageerden op de oproep van het ED voor wie voor boodschappen wel eens de grens oversteekt naar Duitsland of België. Een handjevol tankt graag in Vlaanderen, om dan ook wat inkopen te doen. Toch kan het lonen als je naar specifieke producten op zoek bent. In Duitsland is bijna alles goedkoper. Vooral drank, vlees, verzorgingsproducten. -
PREMIUM
Waar móet je gegeten hebben in Eindhoven? Foodblogger Jonneke wijst de weg in haar boek vol restaurantjes
EINDHOVEN - Waar móet je gegeten hebben in Nederland? De in Eindhoven geboren Jonneke de Zeeuw zocht het uit en maakte het boek All You Can Eat met een overzicht van 450 restaurantjes, eethuisjes en speciaalzaken. Ook Eindhoven komt aan bod, waar drie van haar elf ‘topontdekkingen’ verstopt zitten en waar een ware eet-evolutie plaatsvindt. -
PREMIUM
Andrea uit Bergeijk strijdt met haar stracciatella-ijs voor de Gouden IJsspatel: ‘Geen gemakkelijke smaak om te maken’
BERGEIJK - Nog maar twee jaar heeft Andrea Höller haar ijssalon in Bergeijk, maar met haar stracciatella-ijs is ze nu al finalist bij de landelijke IJsvakwedstrijden. ,,Ik had het echt niet verwacht, maar ben er zo blij mee”, jubelt ze. -
PREMIUM
Vlees stoer? Bij Mr. No Meat niet meer, daar is het na vijf jaar verbannen uit de keuken
EINDHOVEN - Een honderdtachtig graden-draai, zo kun je de switch van Mr. Meat naar Mr. No Meat wel noemen. Na vijf jaar gaat het vleesrestaurant in de Down Town Gourmet Market in Eindhoven volledig over op vegetarisch. ,,Laat de stoere vleesmannen maar komen proeven”, zegt eigenaar Nicky van Westenbrugge lachend.
-
PREMIUM
Niks missen dit jaar? Dit is dé ultieme carnavalsroute kriskras door Brabant
Liters bier, bijzondere tradities, honderden optochten en al evenzoveel feestjes. Niks missen met carnaval is onmogelijk. Toch proberen we het. Met deze route kriskras door Brabant beleef jij in 2023 dé ultieme carnaval.Eindhoven -
PREMIUM
Koffie leuten bij Koffie Keuten in het Witte Dorp: ‘Hier niet het hippe en vluchtige van Strijp-S’
EINDHOVEN - Tot grote tevredenheid van de buurt heeft het halfronde, karakteristieke Dudok-pand op de hoek Geldropseweg-Jorislaan een nieuwe bewoner: Koffie Keuten. Het is net open en razend druk. ,,Hier wil ik wel tot mijn pensioen blijven zitten.” -
PREMIUM
De eerste Délifrance ‘dark kitchen’ van Nederland: aan de Leenderweg kun je je broodjes alleen bestellen, niet opeten
EINDHOVEN - De eerste Délifrance dark kitchen van Nederland is geopend aan de Leenderweg in Eindhoven. Eigenaar Staas de Wijs denkt met verschillende keukens en geen zitplaatsen in een nieuwe behoefte te voorzien.