Bij You Ning worden oosterse en westerse eetcultuur gedeeld
over de tongBij Paviljoen You Ning in Eindhoven krijgen we het advies om de chef de specialiteiten van het huis te laten samenstellen. Het traditionele voor-, hoofd- en nagerecht laat je hier achterwege. Wij geven ons over.
Op Strijp-S in Eindhoven komen twee culturen, de Chinese en Nederlandse, samen in het Chinees Paviljoen You Ning. ‘You’ betekent vriendschap, ‘Ning’ is de afkorting van de Chinese stad Nanjing. Nanjing gaf het paviljoen ter gelegenheid van de 20-jarige vriendschapsband cadeau aan Eindhoven.
Het pand is geflankeerd door twee metershoge stenen ‘Chinese muren’. De stenen komen ook echt uit de regio Nanjing. Dat de gemeente Eindhoven de exploitatie van het cultureel centrum en het restaurant in handen geeft aan de doorgewinterde horecaondernemer Eveline Wu is begrijpelijk. Geboren in China en opgegroeid in ons kikkerlandje, is dit paviljoen een ‘thuis’ voor haar.
Volgens Eveline Wu deel je cultuur aan de eettafel. Wij delen vanavond graag mee en gaan verwachtingsvol naar Strijp-S. Alleen al de locatie is een bezoek waard.
Riant interieur
Achter de stenen muur doemt het warm verlichte glazen pand op. Bij de entree worden we vriendelijk ontvangen en onze jassen aangenomen. We lopen langs de open keuken richting het ruime restaurant. Werkelijk álles straalt authentiek elan uit. Sommige meubels zijn echt antiek. De kunstwerken tonen verbinding tussen China en Nederland. Er hangen gobelins en grote foto’s van Gerard Meulensteen aan de wanden.
Vanaf onze comfortabele lichtgekleurde leren stoelen nemen we het riante interieur op en de beroemde foto van het Terracottaleger. De donkere tafels zijn met koperkleurig bestek en servet gedekt. De ruimtes tussen de tafels zijn zó groot dat je niet even kunt spieken wat de buurman op zijn bord heeft.
Op de kaart staat een reeks traditionele en moderne gerechten. De bediening adviseert voor de beste smaakervaring om de chef de specialiteiten van het huis te laten samenstellen en dit te delen. Het traditionele voor-, hoofd- en nagerecht laat je hier achterwege.
Verrukkelijke gerechtjes met elk een eigen prikkeling voor de smaakpapillen
De tafel wordt gevuld met tataki, rauw geroosterde en gemarineerde tonijn op mangochutney, afgetopt met krokante sjalotjes. Een vegetarische dumpling gevuld met paddenstoelen en truffel in gefermenteerde sojasaus en sambal. Dimsum, gefrituurd, gestoomd hapje, gevuld met gehakte garnalen, gekruid met gember. Pittige kroepoek om te dopen in een pindasaus die zo lekker is dat we het kommetje bijna uitlikken.
Siu mai, een open dumpling met gestoomde, licht gekruide gemalen kip. In schaaltjes zoetzure milde chilisaus en wilde paddenstoelensaus kunnen we de hapjes dippen. Verrukkelijke gerechtjes met elk een eigen prikkeling voor de smaakpapillen en umamirijk in balans.
In het glas komt Sauvignon Blanc, Camil Bay, levendig fris met een randje citrus en appel.
Het tussengerecht zijn in de schelp geserveerde beetgaar gestoomde coquilles in een lichte sojasaus met gepofte knoflook en bieslook. Daarnaast wordt een loempia van flinterdun knapperig filodeeg gevuld met garnalen en chilisaus. Patente gerechten.
Niet echt warm
De volgende gerechten zijn in zetmeeldeeg gefrituurde zeebaars met een zoetzure saus. Jammer dat het deeg veel te dik en niet krokant is en de vulling met vis minimaal. De grote garnaal in tempurabeslag is wat melig en moet het van de spicy mayonaise hebben. Daar kan nog iets aan verbeterd worden.
De harmonie keert terug met krokante beefreepjes in een diepe gelaagde saus van gepofte knoflook met stukjes paprika, ui en lenteui. Apart in een kommetje is pandanrijst geserveerd.
De afstand van de keuken naar de tafels is lang, dat kan een reden zijn waarom de gerechten niet echt warm, eerder lauw zijn. Dat is jammer en voelt niet altijd prettig in de mond. We missen extra opscheplepels voor de verschillende gerechten.
Afstand van keuken naar tafels is lang, dat kan reden zijn waarom de gerechten niet echt warm, eerder lauw zijn
Van het nagerecht proeven we samen. Een romige tiramisu, bereid met matcha (Japanse groene thee) en espresso op gebroken lange vingers, gegarneerd met stukjes aardbei en flinterdunne meringue. Een delicaat slot.
Conclusie: bij You Ning krijgen we een hoeveelheid aan Oosterse indrukken op prachtig servies gepresenteerd. De meeste gerechten zijn prima. De ambiance is onbetwistbaar indrukwekkend mooi. De bediening is voorkomend maar ook niet overdreven aanwezig.
Dumplings
Dumplings zijn kleine dichtgevouwen deeghapjes gevuld met gehakte groenten, vlees of vis. Je kunt ze stomen, koken of bakken.
De score 7.4
(4 gangen)
Voorgerecht 8
Tussengerecht 7.5
Hoofdgerecht 6.5
Nagerecht 7
Bediening 7
Ambiance 9
Prijs/kwaliteit 7
De rekening
2x sharing diner 3 gangen € 95,00
1x tiramisu € 9,00
2x glas witte wijn € 13,00
2x espresso € 7,60
1 fles water € 6,00
Totaal € 130,60
Chinees Paviljoen You Ning, Torenallee 18, 5617 BC Eindhoven 0688882211
Eindhoven youning.nl
Openingstijden: zondag en maandag gesloten. Dinsdag t/m zaterdag lunch 12.00- 16.00 uur. Diner 17.00-22.00 uur.
De kaart
Bites, dimsum en gerechten variëren van € 10,00 tot € 15,00. Nagerechten € 9,00
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Restaurants hebben zin in kerst, maar geen drie dagen lang: ‘We gunnen het personeel ook een vrije feestdag’
DEN BOSCH - Kunnen de restaurants na twee corona-kerstmissen eindelijk weer vol aan de bak, blijven ze vaak toch een van de kerstdagen dicht. ,,Wij gunnen ons personeel ook een vrije feestdag.” -
PREMIUM
De glorietijd van industrieel Roosendaal herleeft in deze kroeg: ‘Bizar wat er allemaal verdwenen is’
ROOSENDAAL - Een biertje drinken tussen een oud destilleerapparaat uit De Wenneker en rolplanken uit de KaVeeWee-sigarenfabriek, terwijl op tv de Vliettocht van 1956 voorbijzoeft. In De Kompaen lacht overal waar je kijkt het oude Roosendaal je toe. -
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
PREMIUM5 vragen
De leut wordt duur betaald: waarom de bierprijs met carnaval in Breda naar 3,30 euro gaat
BREDA - Wie in Breda komende carnaval het bier met Leutpenningen betaalt, is dertig cent meer kwijt voor een pilsje dan vorig jaar. Kroegbazen balen er zelf ook van: ‘Denk je dat ik het leuk vind om 3,30 voor een biertje te vragen?’ Vijf vragen over de dure Leutpenning. -
PREMIUM
Ook van Il Limone in Breda hoopt Chiara (25) een TikTok-hit te maken
BREDA - De Italiaanse delicatessenzaak van haar vader in Delft is vooral dankzij Chiara Cappellano een grote hit op TikTok. Dat succes wil ze in Breda graag herhalen met Il Limone, haar eigen winkel en restaurant.
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
-
-
Polonaise in aantocht bij Kerstproeverij Vincentiusvereniging
DEN BOSCH - De Kerstproeverij van de Vincentiusvereniging, het is een begrip in Den Bosch. De happening, speciaal bedoeld voor Bosschenaren met een smalle beurs, staat op donderdag 15 december op de agenda bij Maaspoort Sports & Events. -
Met video3
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs.