-
indebuurt.nl
Slecht weer? 9 x bij deze Eindhovense terrassen zit je droog
Het is lente en dat betekent: tijd voor het terrasseizoen! Maar die eerste voorjaarsdagen wil het weer nog niet echt meewerken. Dan maar een overdekt plekje opzoeken. Bij deze Eindhovense terrassen plof je neer, ook als het regent.Eindhoven -
PREMIUM
Een pizza uit een automaat, smaakt dat een beetje? ‘Te zacht, te zout en te duur’
EINDHOVEN - Het is midden in de nacht en je hebt zin in een warme pizza? Een nieuwe automaat aan de Aalsterweg in Eindhoven biedt uitkomst. Bij de Resto’Clock pizzakiosk kun je kiezen uit vier smaken. Maar is het een beetje te eten?Eindhoven -
Receptenwedstrijd
Sticky Mushrooms van Bar Bistro Calypso
De strijd om het lekkerste (vegan) recept is begonnen. Klimaatburgemeester Judith Lammers daagt restaurants uit hun recept te mailen naar 1Aarde040@gmail.com. Elke week komt er een nieuw recept online. De lezers kunnen het maken en later stemmen op de lekkerste.Eindhoven -
PREMIUM
De ‘catch of the day’, zo op het bord bij Merlin Seafood
Bij het visrestaurant Merlin Seafood Bar aan het Stationsplein in Eindhoven draait alles om vis. De naam is een samenvoegsel van het Franse ‘Mer’ en Linda, de eigenaresse. Linda Rovers koos voor een combinatie van restaurant, winkel en webshop.Eindhoven -
PREMIUM
Nieuw grandcafé in Eindhovense Lichttoren: vijf horecaondernemers samen aan de slag
EINDHOVEN – Er komt opnieuw een horecazaak in de Lichttoren in Eindhoven. Ergens eind mei opent Grandcafé De Lichttoren de deuren. Vijf horeca-ondernemers, onder wie Tom van Brussel van ’t Lempke en de Roast Club, blazen het restaurant nieuw leven in.Eindhoven
-
PREMIUM
Boscafé in Lierop blijft, maar zonder de twee uitbaters Eloise en Ton: ‘In de horeca ben je nooit afgewerkt’
LIEROP - Ze zijn niet de eerste ondernemers die in coronatijd ontdekten dat er nog meer is dan alleen horeca. Eloise Senders (52) en Ton Pastor (56) stoppen met Boscafé ’t Pastoorke van Moorsel in Lierop. Het café blijft, maar de twee ‘nemen de pastoor mee.’Someren -
PREMIUM
Vijftigduizend bijen geadopteerd door Helmondse bedrijven: ‘Veel insecten krijgen bij ons een baan’
HELMOND - In Helmond zijn de afgelopen periode vijftigduizend bijen geadopteerd, door klanten van theebedrijf SomeTea. ,,Voor ieder theekristal dat we maken, krijgen twee bijen bij ons een baan.”Helmond -
PREMIUMReceptenwedstrijd
Welk restaurant maakt het lekkerste vegan gerecht? ‘Meest eenvoudige manier om duurzaam te leven’
EINDHOVEN – Het stoffige imago is er wel vanaf. Sterker nog: vegan eten is hip en trendy. De Eindhovense klimaatburgemeester Judith Lammers houdt onder de plaatselijke horeca een wedstrijd voor het beste plantaardige recept. Op ED.nl kunnen lezers vervolgens op hun favoriet stemmen.Eindhoven
-
PREMIUM
Biergarten opent binnenkort op Strijp-S in Eindhoven
EINDHOVEN – Het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoven heeft er binnenkort een nieuwe publiekstrekker bij. Biergarten is de naam van het horecaconcept dat naar Eindhoven komt en in Rotterdam al tien jaar succes boekt.Eindhoven -
PREMIUM
Een luxe interieur maar geen kok: nieuw Marokkaans restaurant in Eindhoven na ruim een jaar nog niet open
EINDHOVEN – Een luxueus verbouwd Marokkaans restaurant in Eindhoven zoekt al meer dan een jaar een chef-kok. Bab Mansour, zoals de nieuwe eettent in de Kruisstraat heet, is daarom nog altijd niet geopend. Voor uitbater Mohamed Azarfane dringt de tijd: ,,Waar ben ik aan begonnen?”Eindhoven -
indebuurt.nl
Nieuwe restaurants en winkels: deze zaken openden afgelopen tijd in Eindhoven
Nieuwe restaurants, die wíl je natuurlijk uitproberen. En nieuwe winkels, daar móet je ook echt een kijkje nemen. Het liefst als allereerste natuurlijk. Tip: met onze hotspotalert blijf je op de hoogte van de nieuwste zaken in Eindhoven. Toch wat gemist? Geen zorgen, we praten je even bij.Eindhoven -
indebuurt.nl
Un, dos, tres: er komt een nieuwe tapasbar in Eindhoven en dit is wanneer
Een tafeltje vol met Spaanse gerechtjes zetten en daar dan samen van proeven met vrienden. Ben je een liefhebber van tapas? Goed nieuws, want er opent een nieuwe tapasbar in Eindhoven.Eindhoven -
indebuurt.nl
Leuk volgens de dames van Waar Eindhoven Eet: 'Dit verborgen pareltje ligt net buiten het centrum'
Waar in Eindhoven moet je echt zijn geweest? Dat kunnen de locals natuurlijk het beste vertellen. Deze week delen Isabelle, Rian en Laura van het Instagramaccount Waar Eindhoven Eet hun favoriete spots in Eindhoven.Eindhoven
-
PREMIUM
Kees Kroket naar Markt verhuisd, maar zonder de automatiek: ‘Moesten elke dag eten weggooien’
HELMOND - Een frikandelletje trekken halverwege de Veestraat is er niet meer bij. Kees Kroket heeft de vaste stek in Helmond verlaten. Eigenaren Tamara en Robert van Nes zijn verhuisd naar een groter pand aan de Markt. De automatiek is niet mee.Helmond -
Restaurant Piet Hein Eek open ondanks faillissement, zoektocht naar nieuwe exploitant
EINDHOVEN - Ondanks een faillissement draait het restaurant van ontwerper Piet Hein Eek op Strijp-R in Eindhoven voorlopig door.Eindhoven -
PREMIUM
Rijsttafel halen bij Mei Wah in Eindhoven is verleden tijd: ‘Het voelt toch alsof we gasten in de steek laten’
EINDHOVEN – Na 57 jaar gaat Chinees restaurant Mei Wah eind maart stoppen met afhaal- en bezorgmaaltijden. Ook neemt het restaurant afscheid van menu’s met klassiekers naar de geheime recepten van de familie Yuen. Het team in de keuken richt zich voortaan op authentiek Chinees eten met een eigentijdse twist.Eindhoven -
PREMIUM
Restaurant en hotel Piet Hein Eek failliet: ‘Het is een bijzonder heftige en uitdagende tijd’
EINDHOVEN - Het restaurant en hotel van ontwerper Piet Hein Eek op Strijp-R in Eindhoven zijn failliet verklaard. Na een duik in de cijfers is Eek tot de conclusie gekomen dat het hem niet gaat lukken om de schuld weg te poetsen die is ontstaan tijdens corona.Eindhoven
-
PREMIUMOver de Tong
Geen onzinnige liflafjes op het bord bij ‘Ons Jongens’
Bij restaurant Ons Jongens in Someren draait het om goed koken. Dat kun je gerust concluderen als je weet dat de borden en schaaltjes brandschoon van tafel gaan. De gerechten zijn herkenbaar en perfect in balans.Someren -
PREMIUM
Van 2 euro tot 3,50: zoveel betaal je voor een biertje tijdens carnaval in Brabant
De hamvraag voor veel carnavalsvierders: hoeveel cash geld neem ik mee voor een middag of avond hossen? Vasthouden aan hetzelfde budget van vorig jaar zal een lastige klus zijn. Zo’n beetje alles is fors duurder geworden, ook alcoholische versnaperingen. Handig om te weten: hoeveel betaal je voor een biertje in verschillende gemeenten in Brabant?Someren -
indebuurt.nl
Johan nam de bekendste frietzaak van Eindhoven over: 'De standaard ligt heel hoog'
Sinds 5 januari 2022 runnen Johan en Jolanda van den Broek Friture Martin Zwerts aan de Boschdijk, samen met hun kinderen Cas en Femke. Daarvoor was de frietzaak ruim zeventig jaar lang in handen van de familie Zwerts. Totdat frietbakker Martin Zwerts eind 2021 met pensioen ging en het stokje aan hen doorgaf. Hij overleed in juli 2022.Eindhoven
-
PREMIUM
De grens over voor boodschappen? Drank en drogistenspul ‘scheelt de helft’ in Duitsland
HAMONT-ACHEL/STRAELEN - Zo'n vijftig mensen reageerden op de oproep van het ED voor wie voor boodschappen wel eens de grens oversteekt naar Duitsland of België. Een handjevol tankt graag in Vlaanderen, om dan ook wat inkopen te doen. Toch kan het lonen als je naar specifieke producten op zoek bent. In Duitsland is bijna alles goedkoper. Vooral drank, vlees, verzorgingsproducten. -
PREMIUM
Andrea uit Bergeijk strijdt met haar stracciatella-ijs voor de Gouden IJsspatel: ‘Geen gemakkelijke smaak om te maken’
BERGEIJK - Nog maar twee jaar heeft Andrea Höller haar ijssalon in Bergeijk, maar met haar stracciatella-ijs is ze nu al finalist bij de landelijke IJsvakwedstrijden. ,,Ik had het echt niet verwacht, maar ben er zo blij mee”, jubelt ze. -
PREMIUM
Waar móet je gegeten hebben in Eindhoven? Foodblogger Jonneke wijst de weg in haar boek vol restaurantjes
EINDHOVEN - Waar móet je gegeten hebben in Nederland? De in Eindhoven geboren Jonneke de Zeeuw zocht het uit en maakte het boek All You Can Eat met een overzicht van 450 restaurantjes, eethuisjes en speciaalzaken. Ook Eindhoven komt aan bod, waar drie van haar elf ‘topontdekkingen’ verstopt zitten en waar een ware eet-evolutie plaatsvindt. -
PREMIUM
Vlees stoer? Bij Mr. No Meat niet meer, daar is het na vijf jaar verbannen uit de keuken
EINDHOVEN - Een honderdtachtig graden-draai, zo kun je de switch van Mr. Meat naar Mr. No Meat wel noemen. Na vijf jaar gaat het vleesrestaurant in de Down Town Gourmet Market in Eindhoven volledig over op vegetarisch. ,,Laat de stoere vleesmannen maar komen proeven”, zegt eigenaar Nicky van Westenbrugge lachend.
-
PREMIUM
Niks missen dit jaar? Dit is dé ultieme carnavalsroute kriskras door Brabant
Liters bier, bijzondere tradities, honderden optochten en al evenzoveel feestjes. Niks missen met carnaval is onmogelijk. Toch proberen we het. Met deze route kriskras door Brabant beleef jij in 2023 dé ultieme carnaval.Helmond, Eindhoven -
PREMIUM
Koffie leuten bij Koffie Keuten in het Witte Dorp: ‘Hier niet het hippe en vluchtige van Strijp-S’
EINDHOVEN - Tot grote tevredenheid van de buurt heeft het halfronde, karakteristieke Dudok-pand op de hoek Geldropseweg-Jorislaan een nieuwe bewoner: Koffie Keuten. Het is net open en razend druk. ,,Hier wil ik wel tot mijn pensioen blijven zitten.” -
Rechtgezet
Sterrenrestaurant Tribeca Heeze blijft gewoon open; ‘Verbouwing nog slechts een droom’
HEEZE - Tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze gaat niet dicht voor een verbouwing, zoals het ED abusievelijk meldde. De plannen voor de modernisering zijn vooralsnog niet concreet. -
PREMIUM
De eerste Délifrance ‘dark kitchen’ van Nederland: aan de Leenderweg kun je je broodjes alleen bestellen, niet opeten
EINDHOVEN - De eerste Délifrance dark kitchen van Nederland is geopend aan de Leenderweg in Eindhoven. Eigenaar Staas de Wijs denkt met verschillende keukens en geen zitplaatsen in een nieuwe behoefte te voorzien. -
PREMIUM
‘Bij Vrienden’ loop je de deur uit als een kameraad
De naam ‘Bij Vrienden’ doet het restaurant in Helmond eer aan. De gastvrouw en de chef-kok zijn in hart en nieren warm en hartelijk voor de gasten. En de kaasbibliotheek doet elke kaasliefhebber likkebaarden.
-
PREMIUM
Achelse Kluis verliest gerenommeerde titel: bij deze tien abdijen maken ze nog wel echt trappistenbier
De bierwereld is een trappist armer. Met de verkoop van de Achelse Kluis aan de Vlaamse zakenman Jan Tormans verliest de abdij op de Belgische grens namelijk haar officiële titel van trappistenmaker. Zo blijven er wereldwijd nog tien erkende trappistenbieren over. Twee daarvan komen uit Brabant. -
PREMIUM
Bierbrigadier in Eindhoven stopt, uitbater naar Sectie-C: ‘Tijd voor iets nieuws’
EINDHOVEN - Na zevenenhalf jaar in zo ongeveer het leukste winkelstraatje van Eindhoven te zijn gevestigd, sluit bierspeciaalzaak Bierbrigadier op 1 februari definitief zijn deur aan de Bergstraat. ,,Het is tijd voor weer iets nieuws”, vindt eigenaar Casper Pennings. -
PREMIUMOver de Tong
Loetjes biefstuk is lekker, de saus doet aan ons oma denken
Bij Loetje eet je biefstuk. En die is jofel bij restaurant Loetje in Eindhoven. Voor de plantaardige biefstuk Bali 0.0 die uit de 3D-printer rolt, krijgen we de handen niet op elkaar.