Ontzetting bij de Deense fans als Christian Eriksen op het veld wordt gereanimeerd.
Volledig scherm
Ontzetting bij de Deense fans als Christian Eriksen op het veld wordt gereanimeerd. © EPA

EK-regisseur vindt zichzelf geen voyeur: ‘Meteen opdracht gegeven Eriksen niet meer te filmen’

De Franse regisseur Jean-Jacques Amsellem, die zaterdag verantwoordelijk was voor de uitzending van de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland, vindt niet dat hij foute keuzes heeft gemaakt met de beeldkeuze rond het instorten van Christian Eriksen. ,,Hiervoor bestaat geen handleiding”, reageert hij tegenover L’Équipe.

 1. Cardioloog twijfelt aan voetbalcarrière Eriksen, Deen zelf is optimistisch: ‘Ik kom terug’
  update

  Cardioloog twijfelt aan voetbalcar­riè­re Eriksen, Deen zelf is optimis­tisch: ‘Ik kom terug’

  De Deense middenvelder Christian Eriksen heeft nooit hartproblemen gehad toen hij bij Tottenham Hotspur speelde. De jaarlijkse tests bij de club uit de Premier League waren ‘volkomen normaal’, zegt zijn toenmalige Britse cardioloog. Toch twijfelt de arts of Eriksen weer op het hoogste niveau zal kunnen voetballen. Maar de Deen zelf heeft zijn ploeggenoten al laten weten dat het goed met hem gaat en dat hij snelt hoopt terug te keren.
 2. EK-finalist Southgate kreeg brief van Queen Elizabeth: ‘De sfeer is buitengewoon’

  EK-finalist Southgate kreeg brief van Queen Elizabeth: ‘De sfeer is buitenge­woon’

  Engeland moet zondag volgens de statistieken een klein wonder verrichten op Wembley om Italië in de EK-finale te verslaan. Ga maar na: Engeland heeft bij een groot titeltoernooi nog nooit gewonnen van de ‘Azzurri’, die juist nu al 33 wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Toch hoeft de wereldkampioen van 1966 volgens bondscoach Gareth Southgate niet boven zichzelf uit te stijgen om voor de eerste keer de Europese titel te veroveren.