1. 57.600 mensen aten een week geen vlees, best weinig
  PREMIUM
  Column

  57.600 mensen aten een week geen vlees, best weinig

  Vorige week was het de Nationale Week Zonder Vlees (11 tot en met 17 maart). Dat was voor de tweede keer en een groot succes, want het dubbele aantal mensen van vorig jaar heeft meegedaan. 57.600 mensen welteverstaan. Vind ik eigenlijk best weinig. Zeker als je bedenkt dat we allemaal echt veel minder vlees moeten gaan eten, willen we het voedselprobleem in de wereld oplossen, de CO2-uitstoot verminderen en dierenleed tegengaan.
Dossier

ExtraPijlen»

 1. Beste lezer: Roddelkrant
  PREMIUM
  Column

  Beste lezer: Roddel­krant

  Een vriendin stuurde mij een appje: 'Albert Verlinde!' Ook lezers vroegen zich in brieven af of we een roddelkrant waren geworden. 'Heeft het ED een connectie met Privé? Is er echt geen belangrijker nieuws dan een burgemeester die privéproblemen heeft?' vroeg Willy van de Ven uit Eersel zich af. A. Talsma Landsheer uit Helmond vond dat deze krant de'zedenmeester' uithing. Waarom moest de liefdesaffaire van Berry Link zo groot op de voorpagina staan, inclusief 'echtelijke ruzies en verdwijning'?
 2. Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’
  Opinie

  Muziekge­bouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

  De auteur van dit artikel is Rob Schoonen, kunstredacteur van het ED. Waarom is het zo oorverdovend stil rond Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven? Al jaren? Zeker, de gemeenteraad is er druk mee, net als het college van Eindhoven, dat het ene na het andere plan bespreekt om het noodlijdende muziekcomplex te redden. Om over de medewerkers van het complex maar te zwijgen; het merendeel werkt zich een slag in de rondte om van de rode weer zwarte cijfers te maken. Zo zijn er flink wat mensen bezig om de concertzaal – financieel gezien - weer gezond te maken. Maar waarom hebben de bezoekers in al die jaren nog helemaal niets van zich laten horen? Het zijn er jaarlijks meer dan 160.000. Echter: stilte alom. Het wordt tijd dat die ook eens hun mond open doen. En flink ook. Voor het te laat is.
 1. Arme stad in rijke Brainport-regio
  Opinie

  Arme stad in rijke Brain­port-re­gio

  De auteur van dit artikel is Kees de Heer woont in Eindhoven en is (kandidaat-)Statenlid voor het CDA. Hij vindt dat Eindhoven de spil is van een bloeiende Brainport-regio. De bedrijvigheid groeit en bedrijven weten de weg te vinden naar deze regio. Volgens een onlangs uitgevoerde monitor is de provincie Noord-Brabant een economisch sterke regio. Brabant scoort bovengemiddeld goed op indicatoren als 'economische groei' en 'R&D-uitgaven' ten opzichte van andere provincies en ook ten opzichte van concurrerende regio's in het buitenland. Te midden van de euforie van groei en vooruitgang is iets vreemds aan de hand. Eindhoven is namelijk een arme stad te midden van een bloeiende Brainport-regio.