Volledig scherm
PREMIUM
Chris Paulussen. © Joost Hoving

Beste Lezer - Oud

ColumnEr is een moment waarop respect voor senioriteit lijkt om te slaan in een soort meewarigheid. Een oudere mevrouw die van de sokken wordt gereden is ineens een 'omaatje' of - nog erger - een 'oud besje'.

Een blik in ons archief laat ziet dat wij ons daar gelukkig niet zo heel vaak aan bezondigen. Maar soms gaat het mis. Zoals in de zomer: 'Op dagen als deze was het een kwestie van slepen met ventilatoren en zorgen dat alle oudjes genoeg vocht binnenkregen'. En in de kop boven een verhaal over The Voice Senior: 'Prachtig om de oudjes te laten shinen'. De verkleinwoorden klinken misschien liefdevol en zo zullen ze ook wel bedoeld zijn, maar ze zijn kleinerend.

  1. 57.600 mensen aten een week geen vlees, best weinig
    PREMIUM
    Column

    57.600 mensen aten een week geen vlees, best weinig

    Vorige week was het de Nationale Week Zonder Vlees (11 tot en met 17 maart). Dat was voor de tweede keer en een groot succes, want het dubbele aantal mensen van vorig jaar heeft meegedaan. 57.600 mensen welteverstaan. Vind ik eigenlijk best weinig. Zeker als je bedenkt dat we allemaal echt veel minder vlees moeten gaan eten, willen we het voedselprobleem in de wereld oplossen, de CO2-uitstoot verminderen en dierenleed tegengaan.