Volledig scherm
PREMIUM
Chrissy Hynde met The Pretenders op Pinkpop. © ANP

Chrissy rockte, ze rockte hard

ColumnDe telefoon van mijn broer ging rond op het verjaardagsfeestje waar we zaterdag waren. Iedereen moest even kijken naar foto's van de glimmend blauwe Triumph cabrio waar hij zijn oog op had laten vallen. De meeste aanwezigen knikten welwillend, een mannelijke enkeling zelfs bewonderend. En ik riep hard: Midlife!

Maar als mijn jongere broer met zijn 36 jaar al kampt met 'zingevingsvraagstukken die gepaard gaan met het middelbare leven', waar sta ik dan zelf nu de big 40 met rasse schreden nadert?

  1. Strategisch weglopen hadden doorgewinterde pingelaars ons op het hart gedrukt
    PREMIUM
    Column

    Strate­gisch weglopen hadden doorgewin­ter­de pingelaars ons op het hart gedrukt

    De vaste telefoon ging. Een geluid waar ik al jaren geen acht meer op sla, wetende dat iedereen die er toe doet mijn mobiele nummer heeft en het zodoende alleen maar een bedrijf kon zijn dat iets wilde verkopen. Vriendlief daarentegen nam wel op. Ik hoorde direct aan zijn plots kil beleefde toon, dat het inderdaad een verkoper was. Nouja, het was een provider. Die hebben al ooit iets aan ons verkocht; hun kabeltjes en kastjes faciliteren ons venster op de wereld. Maar, zo meldde het provider-meisje, dat venster werd wel een tientje per maand duurder.