De vernieuwde ED-app: vanaf nu draait alles om jouw regio!

VideoEINDHOVEN - De ED-app is vernieuwd, vanaf nu navigeer je nog makkelijker (en sneller) naar het nieuws dat jij belangrijk vindt. Dankzij de nieuwe kubusnavigatie draait werkelijk alles om jouw regio.

De app heeft vier schermen:

• De ED-voorpagina met toegang tot sport en algemeen nieuws
• Het lokale nieuws uit de door jou geselecteerde plaatsen en regio’s
• Video’s met nieuws uit jouw regio, sport, series en show
• Topics: het nieuws uit 13 toonaangevende kranten

Volledig scherm
De vernieuwde app van het Eindhovens Dagblad. © ED

Probeer het zelf: download de app en swipen maar!

- Heb je een Android telefoon? Download hier de app.

- Heb je een iPhone? Download hier de app.

Het draait allemaal om jouw regio, kijk maar:

Onze voorpagina

Volledig scherm
De homepage. © ED

Op het startscherm vind je het ED zoals je het van ons gewend bent; een mix van het belangrijkste nieuws uit jouw stad, plaats of regio. Via de navigatie onderin het scherm krijg je een lijst met al het laatste nieuws op chronologische volgorde. De knoppen Sport en Algemeen brengen je logischerwijs snel naar al het sport- en nieuws uit binnen en buitenland.

Lokaal nieuws

Volledig scherm
De regio-pagina. © ED

Op het volgende scherm van onze app draait alles om jouw regio. Via de knoppen onderin kun je vier plaatsen of regio’s kiezen die voor jou belangrijk zijn. Vanaf dat moment houden we je continue op de hoogte van het nieuws uit die plaatsen.

Je kunt kiezen uit:

- Eindhoven
- Helmond
- Best, Meierijstad en Son en Breugel
- Cranendonck, Heeze, Leende
- De Peel (gemeenten Asten, Deurne, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek)
- Geldrop-Mierlo, Nuenen
- Kempen (gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden)
- Valkenswaard, Waalre
- Veldhoven
- Tilburg
- Brabant
- Den Bosch
- Oss, Uden
- Boxtel

Video

Volledig scherm
De video-pagina. © ED

Dan het derde scherm. Hier draait alles om… video! Net als je televisie bestaat onze videowereld uit verschillende kanalen. Zoals nieuwsvideo’s uit de regio, maar ook series die we zelf maken en series van bekende makers zoals sportvideo’s van Eurosport, Ziggo en NOC*NSF. Onder de knoppen Kanalen en Series vind je overzichten van alles wat we aan video te bieden hebben.

Topics

Volledig scherm
De Topics-pagina. © ED

Het vierde scherm: Topics, dit is jouw toegang tot alle artikelen uit 13 kranten van de Persgroep, waartoe ook het ED behoort. Zoals de regiotitels, Het Parool en de landelijke kranten de Volkskrant en Trouw. Uit België: Het Laatste Nieuws en De Morgen. Topics is gratis te gebruiken voor abonnees, maar ook als niet-abonnee kun je gratis kennismaken met Topics.

Feedback

Volledig scherm
De feedback-pagina. © ED

We blijven de app continue verbeteren. Heb je daar ideeën over of vragen aan ons? Via de knop Menu kun je op Feedback klikken. Daar kunnen je vragen aan ons stellen, problemen aankaarten of complimenten uitdelen. Hoe dan ook vinden we het fijn om van je te horen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Als dat monument er moet komen is de treintunnel misschien een gepaste plek
  PREMIUM
  column

  Als dat monument er moet komen is de treintun­nel misschien een gepaste plek

  Michael Jackson is nog niet vertrokken uit Best, of Henk Krol wil dat er in het dorp een monument voor het homohuwelijk komt. Een monument voor hemzelf zal Krol bedoelen, want hij was daar indertijd als hoofdredacteur van de Gaykrant in Best voorvechter van. Het eerste homohuwelijk mag dan in Amsterdam afgesloten zijn, in Best is er de basis voor gelegd. Daar mogen we best trots op zijn, zegt Krol.
 2. Twee halve finales tot het bittere eind uitgezeten
  PREMIUM
  Column

  Twee halve finales tot het bittere eind uitgezeten

  Ik heb van 'm gedroomd deze week. Van Duncan. Iets met een vakantiehuisje en Duncan die zijn stem kwijt was en zich had opgesloten in zijn kamer terwijl zijn assistente van tijd tot tijd naar buiten trad met medische communiqués. Ze bleef weliswaar benadrukken dat er niets aan de hand was, maar haar lichaamstaal straalde iets anders uit. Totale paniek om precies te zijn. Ik was ook in dat vakantiehuisje. Al bleef mijn rol, zoals het een goede droom betaamt, buitengewoon vaag.