Volledig scherm
Doe mee met de fotowedstrijd en stuur je zomerse (vakantie) foto’s in. © Getty Images

ED Zomerfoto 2019: doe mee en maak kans op mooie prijzen

FotowedstrijdStuur tot 27 augustus je leukste zomerfoto naar het Eindhovens Dagblad. Gewoon in je eigen woonplaats gemaakt of misschien wel op honderden kilometers afstand. De grappigste, zonnigste of bijzonderste zomerfoto’s verschijnen in de krant. Alle inzenders maken kans op een mooie prijs.

Een selectie van de zomerfoto's verschijnt op een speciale pagina in het ED vanaf woensdag 10 juli. De pagina staat minimaal twee keer per week in het regiokatern, op woensdag en vrijdag. De laatste pagina verschijnt op vrijdag 30 augustus. Foto’s in liggend en staand formaat zijn welkom! Mail uw foto naar zomerfoto@ed.nl

Prijzen:

- Hoofdprijs: Aan het einde van de zomer kiezen we uit alle inzendingen een winnaar. Die ontvangt een iPad ter waarde van 320 euro.
- Weekprijs: Fotoboek ter waarde van 34,95 euro. Bundel je foto’s in een fotoboek XL van Smartphoto en kijk terug op je mooiste herinneringen. 

Voor alle inzenders

Alle inzenders ontvangen 25% korting op alles bij Smartphoto bij gebruik van de code SMARTPHOTOZOMER.  De code is geldig tot en met 31 oktober 2019 en is niet te combineren met andere actiecodes. Tevens is de code niet van toepassing op de verzend- en verwerkingskosten.

Hoe werkt het?
1. Ga naar smartphoto.nl
2. Maak je fotoboek of kies een ander fotocadeau
3. Gebruik de actiecode SMARTPHOTOZOMER in je winkelmandje

Volledig scherm

Voorwaarden:

- Bestanden bestaan uit minimaal 1 MB en maximaal 3 MB. Gelieve foto’s aan te leveren in .jpg. Je kunt meerdere keren insturen.
- Om mee te kunnen dingen naar een prijs dien je je voornaam, achternaam, woonplaats, email en telefoonnummer in te vullen.
- Bij het inzenden van de foto geef je verder aan waar de foto is gemaakt en kun je een korte beschrijving meesturen.
- Wekelijks wordt de weekwinnaar bekendgemaakt.
- Inzenders stemmen ermee in dat hun foto onbeperkt en zonder vergoeding door de Persgroep kan worden gebruikt.
- We gebruiken je persoonsgegevens om de bijdrage te kunnen bewaren en publiceren. Ons privacystatement vind je hier.
- Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

FOTOTIPS

Uniek moment
De mooiste foto’s moeten het hebben van het moment waarop ze gemaakt zijn. Zorg dat je foto een gebeurtenis vastlegt die niet op elk moment gemaakt kan worden. De beroemde fotograaf Cartier Bresson noemde dit “het beslissende moment”.

Uitsnede
Maak een uitsnede van je foto. Meestal kunnen er stukken van de foto afgesneden worden en wordt de foto er zelfs beter van. Een veelzeggende wolkenlucht kan mooi zijn, maar veel lucht of een lege voorgrond kunnen zonder problemen in de prullenbak en je foto ziet er een stuk beter uit.

Focus
Een scherp onderwerp en onscherpe achtergrond en voorgrond geven een foto vaak meer zeggingskracht. Dat lukt niet met een smartphone maar wel met een echte camera door een langere telelens te kiezen en/of een grote diafragma opening, waardoor je weinig scherptediepte hebt.

Compositie
Zet je onderwerp niet in het midden van de foto. Door het onderwerp op één derde van het midden te plaatsen wordt een foto meestal spannender. Dit geldt ook voor een horizon. Hiermee voldoe je in veel gevallen aan de regels van de gulden snede, die zorgen voor een spannende compositie.

Poets je lens!
De allerbelangrijkst tip voor fotografie met je smartphone. Vette vingers en stof zorgen voor wollig onscherpe foto’s met je telefoon. Vooral als er lichtbronnen in beeld zijn is dit heel storend. Het verschil met een schone lens zal je verbazen.

Volledig scherm
© Getty Images