Volledig scherm
PREMIUM
column ronald goedemondt © column ronald goedemondt

Het is zo lekker om vanuit de keuken een koprol de woonkamer in te maken

columnHet begint altijd met de knopjes die geluid maken. Vanuit het schap in de speelgoedwinkel staart een felgroen voertuig mij aan.

De verpakking schreeuwt de woorden Try me! met daarnaast een pijl naar een fluorgele knop. Wie ben ik om daar niet op te drukken? Ik volg de instructie op en de daaropvolgende racegeluidenherrie is verrassend realistisch. Er lichten ook nog felle flitsvlammen op bij de wielen. Had ik niet verwacht. So it begins: Mijn transformatie van een verantwoordelijke, vriendelijk glimlachende ouder – op zoek naar educatief speelgoed voor zijn zoon – tot een schichtige, wereldvreemde figuur die vergeten is dat hij zelf een kind heeft en vervuld is van speellust en hebberigheid.

  1. 57.600 mensen aten een week geen vlees, best weinig
    PREMIUM
    Column

    57.600 mensen aten een week geen vlees, best weinig

    Vorige week was het de Nationale Week Zonder Vlees (11 tot en met 17 maart). Dat was voor de tweede keer en een groot succes, want het dubbele aantal mensen van vorig jaar heeft meegedaan. 57.600 mensen welteverstaan. Vind ik eigenlijk best weinig. Zeker als je bedenkt dat we allemaal echt veel minder vlees moeten gaan eten, willen we het voedselprobleem in de wereld oplossen, de CO2-uitstoot verminderen en dierenleed tegengaan.