Volledig scherm
PREMIUM
© BSR Agency

Ik heb er zowaar WK-koorts van gekregen

ColumnVoorbeschouwingen op televisie, nabeschouwingen, serieuze interviews. Ik heb er zowaar WK-koorts van gekregen, inclusief lichte spanning voorafgaand aan de wedstrijden van de Nederlandse dames. 

Komt vooral ook door al die reclames trouwens. Met stoere vrouwen en meisjes in de hoofdrol. Doelpunten scorend, keihard trainend in weer en wind. Dit alles oranje­gekleurd en voorzien van een pakkend muziekje. Natuurlijk, ik doorzie het heus wel, dat marketingtrucje van het goedkope sentiment, maar toch ben ik ervoor gezwicht. Waarschijnlijk omdat ik gevoelig ben voor de misschien wat zijige, maar tegelijk soort van feministische suggestie die er uit spreekt: dat je als meisje groots mag dromen en kunt worden wat je wil. Zelfs profvoetballer.

  1. De verweerde zak voelde vertrouwd aan, alsof we een lange relatie hadden
    PREMIUM
    column

    De verweerde zak voelde vertrouwd aan, alsof we een lange relatie hadden

    Het was blijkbaar de zomer van de rups. Iedereen praatte er over, iedereen schreef er over, ik had er nog niet over gepraat en niet over geschreven, maar deze ochtend kroop er op de binnenplaats een rups langzaam over het zadel van mijn fiets. Waarschijnlijk uit de dikke bos klimop gevallen. Dan was het zadel waarschijnlijk een korte en zachte landing. Ik blies hem van het zadel af en sloeg verder geen acht meer op de rups.